Business Companii Stiri

Investiție de peste 8 milioane de euro în Sovata

20 iul. 2020 < 1 min

Investiție de peste 8 milioane de euro în Sovata

Reading Time: < 1 minut

Grupul hotelier Ensana deschide un nou hotel în Sovata – Ursina Ensana Health Spa Hotel, cu o investiție de peste 8 milioane de euro. Inaugurarea hotelului este programată pentru finalul lunii iulie.

Hotelul Ursina este clasificat la 3 stele și are 144 de camere, un spa ultra modern și o bază de tratament dedicată cu precădere afecțiunilor musculo-scheletale.

Noul Ursina Ensana Health Spa Hotel este fostul Hotel Făget, renovat și reamenajat în totalitate de către Eastern Design Structuri, Inegal Design și Global Proiect.  

Cele 144 de camere ale hotelului au fost amenajate după un concept arhitectural modern, în stilul unui boutique hotel.

Spa-ul are suprafață de 985 mp, iar centrul balnear oferă tratamente cu apă sărată, bazine cu apă sărată și dulce, bazine de elongații subacvale, bazine Kneipp, saune, camere de masaj și relaxare şi o zonă generoasă pentru tratamente medicale, de întreţinere şi înfrumuseţare.

Hotelul este operat de Balneoclimaterica SA, companie care a realizat în anul 2019 o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro și a primit un numar de peste 55 000 de turiști.

Complexul turistic Sovata Ensana Health Spa Hotels este format din Brădet Ensana Health Spa Hotel (4 stele), Sovata Ensana Health Spa Hotel (4 stele) şi Ursina Ensana Health Spa Hotel (3 stele). Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziția turiștilor un total de aproape 450 camere, respective 900 de locuri de cazare.

Cele trei hoteluri ale grupului Ensana se află la mai puțin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa, cu o salinitate ridicată, ce i-a adus supranumele de ”Marea Moartă a Transilvaniei”.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: