Business Companii Stiri

Investiție de un milion de euro într-un business clujean

25 iun. 2019 < 1 min

Investiție de un milion de euro într-un business clujean

Reading Time: < 1 minut

În urma semnării unui acord investițional cu grupul polonez R22, Blugento a atras o investiție strategică de 1 milion de euro ce va permite companiei clujene să se dezvolte la nivel internațional.

Primele piețe europene vizate pentru dezvoltarea platformei și extinderea Blugento sunt Polonia și Franța, parteneriatul presupunând vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni, 31%.

Este cea de-a doua investiție pe care Blugento o atrage în decursul a doi ani, prima infuzie de capital, în valoare de 120.000 de euro, având loc în iunie 2017. Tranzacția a fost asistată pentru Blugento de Casa de avocatură Laurențiu, Laurențiu & Associates – Attorneys at law (LLA), cu directa implicare a lui Sorin Razoare, Partner LLA.

”Sprijinul R22 include nu numai finanțarea pentru dezvoltare, ci și accesul la know-how și la o bază de peste 250.000 de clienți ai Grupului (…) În România, Blugento este una dintre soluțiile implicite pe care comercianții le iau în considerare atunci când doresc să creeze un nou magazin online. Iar dezvoltarea noastră este determinată, în primul rând, de recomandările clienților”, declară Sandu Băbășan, CEO, Blugento.

În urma noii infuzii de capital, Blugento este evaluată la aproximativ 3,8 milioane de euro

”Blugento este un instrument unic care permite crearea rapidă și la costuri reduse de magazine online profesioniste. Compania și-a dovedit valoarea pe piața românească și este pregătită pentru o expansiune internațională”, spune Jakub Dwernicki, CEO, R22.

Blugento este o companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento. Oferă toate funcționalitățile necesare unui magazin online de succes, în baza unui abonament lunar și este integrat cu mai bine de 100 de soluții de plată, ERP, curierat, marketing și alte servicii competitive.

Foto:  © Matteo Bragaglio | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: