fbpx
Companii

Investiție turcească de 10 mil. euro la Iași1 min

09/08/2018 < 1 min read

Investiție turcească de 10 mil. euro la Iași1 min

Reading Time: < 1 minut

Compania turcească de componente auto Doğu Pres va investi 10 milioane de euro într-un nouă fabrică la Iași, care va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină.

Proiectul prevede realizarea unei hale de producție de 10.000 mp pe un teren de 5 hectare, care permite o extindere ulterioară a investiției. Pentru etapa a doua, compania dorește să investească în producția de pompe auto.

“Doğu Pres a ales România din mai multe motive, în primul rând pentru că ne dorim să fim amplasați în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienții noștri. Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investițiile, susținerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est și a autorităților locale, precum și posibilitatea de a găsi forța de muncă calificată au determinat luarea deciziei în favoarea României și selectarea Iașiului”, se arată într-o declarație a Consiliului de Administrație al Doğu Pres. Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, investiția va crea 250 de noi locuri de muncă.

Compania Doğu Pres produce componente pentru injectoare auto pentru companii precum Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *