Companii CSR Digital Stiri

S-a lansat ColțVerde, aplicația pentru colectarea selectivă a deșeurilor periculoase

29 nov. 2019 < 1 min

S-a lansat ColțVerde, aplicația pentru colectarea selectivă a deșeurilor periculoase

Reading Time: < 1 minut

Din dorința de a transforma colectarea selectivă din România într-un obicei, Recolamp lansează în această lună ColțVerde, aplicația care funcționează ca instrument de căutare al celui mai apropiat punct de colectare selectivă dintr-o hartă cu peste 2.000 de centre disponibile în rețeaua asociației.

Asociația Recolamp trage un semnal de alarmă asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat) încă din 2007, facilitând procesul de reciclare printr-o rețea națională de 13.800 de puncte de colectare pe care a dezvoltat-o încă din 2007.

ColțVerde se adresează publicului larg și profesioniștilor industriei care generează cantități mari de deșeuri din echipamente de iluminat. Utilizatorii își vor putea crea un profil pentru a primi informații personalizate și pentru a participa la viitoare campanii de colectare selectivă. 

Totodată, aplicația va fi folosită pentru dialogul cu utilizatorii, ajutând asociația să afle unde este necesar să extindă rețeaua de puncte de colectare selectivă.

Pe parcursul acestui an, Asociația Recolamp a colectat și tratat peste 1.750 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, în creștere cu aproape 40% față de anul 2018. Reprezentanții cpmpaniei estimează că până la final de an, Recolamp își va depăși țintele de colectare și pentru 2019. 

Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play.

Mai multe informații se regăsesc aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: