Management Stiri

Irina Nicoleta Scarlat, care a coordonat creșterea Revolut la nivel global, a fost numită Chief Growth Officer la Bitpanda

6 iul. 2021 3 min

Irina Nicoleta Scarlat, care a coordonat creșterea Revolut la nivel global, a fost numită Chief Growth Officer la Bitpanda

Reading Time: 3 minute

Bitpanda, platforma europeană de investiții digitale și primul unicorn din Austria, a numit-o pe Irina Nicoleta Scarlat în funcția de Chief Growth Officer (CGO).

În acest rol nou creat în top managementul companiei, Irina va conduce echipele de marketing și business development ale Bitpanda, precum și planurile de expansiune. Ea va coordona strategia de growth a companiei, unind expertiza mai multor echipe din mai multe țări pentru a descoperi noi oportunități și pentru a continua să extindă rapid amprenta globală a companiei.

„Europa se află în urma piețelor din SUA și Asia atunci când vine vorba despre educația în materie de investiții și mulți oameni nu sunt conștienți de posibilitățile pe care le au la îndemână. Cred cu tărie în misiunea Bitpanda de a schimba această situație, oferind utilizatorilor acces instantaneu la produse financiare, precum și resursele de care au nevoie pentru a le înțelege corect. Mai mult decât atât, Bitpanda este o companie cu o cultură uimitoare, care echilibrează hipercreșterea cu grija pentru echipele sale, lucru pe care l-am simțit imediat atunci când am vorbit atât cu fondatorii, cât și cu echipa executivă. Sunt încântată să mă alătur acestei companii incredibile și sunt încrezătoare că împreună vom face ca Bitpanda să devină platforma de investiții numărul unu în Europa și nu numai.

Irina Nicoleta Scarlat, CGO Bitpanda

Irina are peste un deceniu de experiență în industria tech. Cel mai recent rol al său a fost cel de Global Head of Growth al Revolut, după ce s-a alăturat companiei în 2018, unde a condus creșterea pieței locale de la 20.000 la aproximativ 1,5 milioane de utilizatori. Ea a construit echipa de growth a Revolut la nivel global, a condus ulterior echipa din CEE și, mai târziu, departamentul global de growth, avand un impact direct în procesul de creștere al companiei de la 1M la 15M de utilizatori la nivel global. 

Înainte de a se alătura echipei Revolut, Irina a creat și condus departamentul de marketing al Uber în România, definind strategia locală și lansând proiecte și inițiative cheie la nivel regional. Alături de echipa sa, Irina a lansat Uber în trei orașe și a ajung la 1 milion de utilizatori în România.

„Irina are o experiență solidă în extinderea rapidă pe noi piețe și scalarea acestora, în industria fintech. Avem planuri de creștere ambițioase la Bitpanda și, pe măsură ce avansăm în călătoria noastră de hipercreștere, suntem încrezători că vom continua să ne dezvoltăm rapid, alături de Irina, care va conduce piețele locale și eforturile de dezvoltare, precum și echipele noastre de business development și marketing. Experiența sa unică în medii foarte dinamice, combinată cu ambiția, motivația și mindsetul său global, ne vor ajuta să aducem lumea investițiilor mai aproape de fiecare dintre noi, indiferent unde s-ar afla.”

Eric Demuth, CEO Bitpanda

Anul acesta, Bitpanda a depășit mai multe obiective importante, printre care atingerea unui număr de 2,5 milioane de utilizatori și 500 de angajați, precum și obținerea uneia dintre cele mai semnificative runde de finanțare Seria B din Europa, cu o suplimentare în luna mai. Pentru a asigura creșterea continuă a companiei, experiența Irinei va fi utilizată pentru a susține eforturile de dezvoltare ale acesteia, asigurându-se că Bitpanda este pregătită pentru următoarea etapă a ambițioasei sale evoluții. 

În 2020, Bitpanda a deschis birouri în Franța, Spania, Turcia și Italia, iar în decembrie a deschis un centru de inovare în Cracovia, care a dus la dublarea numărului de angajati. Platforma de investiții digitale intenționează acum să se extindă pe noi piețe europene, plănuind să deschidă un hub tehnologic și un birou în Barcelona, împreună cu viitoare centre în Londra, Paris, Berlin și Istanbul.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: