BizRemote by certSIGN Stiri

Isopan Est: Piața de panouri termoizolante rămâne la nivelul anului trecut

26 mai 2020 2 min

Isopan Est: Piața de panouri termoizolante rămâne la nivelul anului trecut

Reading Time: 2 minute

Piața locală de panouri termoizolante se va stabiliza la un volum de circa 8 milioane de metri pătrați, similar cu nivelul anului trecut, potrivit unui studiu realizat de Neomar Consulting.

Producătorul de panouri termoizolante Isopan Est a înregistrat exporturi record de 1,5 milioane metri pătrați și o cifră de afaceri de 53,6 milioane euro, în 2019.

Producția companiei a crescut anul trecut la un total de 2,76 milioane metri pătrați (piața internă și export) după ce volumul total realizat în fabrica din București a urcat cu 8%, potrivit studiului Neomar Consulting. 

Jumătate din producția Isopan Est în România merge către piețe din Europa de Est.

„Suntem optimiști și ne adaptăm noilor condiții, chiar dacă această perioadă este cu adevărat un test de stres pentru tot ceea ce înseamnă producție locală. Cert este că nevoia de spații logistice, de producție și industriale este din ce în ce mai evidentă, iar investitorii continuă construcția noilor proiecte. Prin urmare, estimăm că piața panourilor va rămâne cel puțin la nivelul din 2019, cu o orientare tot mai puternică spre produse de calitate ridicată”, a declarat Toni Pera, Director General, Isopan Est.

În contextul actual, în care capacitatea lanțurilor logistice și rapiditatea aprovizionării sunt puse la încercare și devin prioritare, apare nevoia de noi proiecte și sunt stimulate investițiile pe plan local sau regional în domenii precum agricultura și producția zootehnică, depozitare și logistică, și producția industrială sau alimentară. Împreună, aceste domenii au generat în 2019 circa 70% din cererea locală de panouri termoizolante, potrivit studiului Neomar Consulting.

Mai mult de 50% din piața locală este reprezentată de panouri realizate din oțel cu o grosime de peste 0,5 mm, considerată o grosime de tablă bună în producția panourilor. În ceea ce privește oțelul folosit de Isopan Est în producția panourilor, anul trecut s-a înregistrat un procent de peste 70% cerere pentru grosimi de peste 0,5 mm (atât pentru panourile cu poliuretan, cât și pentru cele cu vată minerală pentru care se utilizează o grosime de 0,6 mm a oțelului).

În același timp, volumul de panouri termoizolante cu vată minerală, care oferă performanță ridicată la foc, a ajuns la circa 16% din totalul pieței, acestea fiind în creștere și datorită cerințelor și reglementărilor impuse de lege pentru comportamentul clădirilor la foc. În acest sens, în urmă cu doi ani, odată cu noile reglementări, Isopan Est a lansat a doua linie de producție dedicată panourilor cu vată minerală. Cele două linii de producție automatizate în proporție de 85% pot produce zilnic 15.000 mp de panouri, echivalentul a 25% din suprafața construită la sol a Casei Poporului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: