Companii Stiri

“O lume fără frică”, campania împotriva cyberbulling-ului

19 nov. 2019 2 min

“O lume fără frică”, campania împotriva cyberbulling-ului

Reading Time: 2 minute

Pentru prevenirea și combaterea efectelor cyberbullying-ului, organizația Salvați Copiii lansează, în cadrul proiectului european “Ora de net”, campania “O lume fără frică”. Potrivit studiilor organizației, fenomenul de  cyberbullying este unul de importanță majoră, 1 din 2 copii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani declarând că au trecut printr-o astfel de situație.

Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric si Alex Dărăgiu aka Alpaca Legion s-au alăturat acestui demers, fiecare dintre ei alegând să împărtășească propriile experiențe cu fenomenele de bullying sau cyberbullying și încurajând copiii să ceară ajutorul specialiștilor.

Ce este cyberbullying-ul?

Fenomenul de cyberbullying este caracterizat de un comportament agresiv intenționat care provoacă disconfort și chiar durere, implicând un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă. Acest comportament se manifestă repetitiv prin intermediul dispozitivelor tehnologice, spre deosebire de comportamentul clasic de bullying care se încheie la un moment dat. Hărțuirea online capătă o mare amploare și poate poate trezi sentimente de însingurare, teamă, tristețe, uneori chiar disperare, având un impact emoțional, social și cognitiv important asupra tuturor copiilor implicați, fie ei victime, martori sau agresori.

Campania “O lume fără frică”

Fiecărui influencer implicat în campania “O lume fără frică” i-a fost creată o figurină care îl portretizează atunci când era copil, reprezentând un simbol pentru copiii care trec prin situații de cyberbullying.

Campania s-a derulat preponderent în mediul online, fiind utilizate platformele sociale și comunitățile endorserilor. Cei care trimit mesaje vor avea șansa, ca la finalul campaniei, în urma unei trageri la sorți, să primească una din cele 5 figurine, ediție limitată, din colecția Neînfricații.  

Toți copiii și adolescenții sunt invitați să acceseze site-ul unde pot lăsa mesaje de încurajare sau pot cere un sfat legat de mediul online la linia de consiliere ctrl_AJUTOR. La doar două săptămâni de la lansare, pagina special creată pentru a strânge încurajări a primt sute de mesaje și zeci de apeluri la linia de consiliere ctrl_AJUTOR.

Împreună putem construi o lume în care copiii se pot exprima liber, fără teama de a fi criticați sau judecați pentru felul în care arată, lucrurile pe care le spun sau modul în care gândesc.

Studiul privind utilizarea Internetului de către copii 2019 poate fi consultat aici.

Video-ul lui Mimi și Deliric poate fi vizionat aici, video-ul Alpaca poate fi vizionat aici iar video-ul Alinei Eremia poate fi vizionat aici.

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: