Lifestyle

Italia, cea mai apreciata destinatie pentru city break-uri

23 iun. 2015 2 min

Italia, cea mai apreciata destinatie pentru city break-uri

Reading Time: 2 minute

Italia se afla in topul destinatiilor din Europa care au primit cele mai bune recomandari din partea turistilor din intreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte de maxim 3 zile, conform celei de-a doua editii a studiului derulat la nivel international despre piata turismului, The Global Tourism Monitor. 

Dupa Italia, la diferenta foarte mica, se afla insulele din Grecia si Finlanda, urmate de: Austria, Portugalia, Cehia, Irlanda, Spania, Franta si Olanda.

Romania se afla pe locul 23 in topul celor mai apreciate destinatii din Europa pentru sejururi scurte, situandu-se inaintea unor tari precum Muntenegru (20) si Bulgaria (19). Cei mai multi dintre turistii straini care au ales Romania pentru un sejur scurt au fost motivati de vizitarea de obiective turistice si de experientele turistice noi, si doar intr-o mica masura de cunoasterea culturii locale. 

Daca Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandata destinatie de vacanta din Europa pentru vacante de lunga durata este Norvegia (70), urmata de Suedia (66) si Austria (62). Cea mai putin apreciata destinatie atat pentru city breaks, cat si pentru vacante lungi (minim 4 nopti) este Ucraina (-51).  La capitolul vacante mai lungi, Romania se afla pe locul 24, pe locurile imediat urmatoare aflandu-se Ungaria, Finlanda si Bulgaria. 

Intentii de vacanta

Spania se afla in topul tarilor din Europa in care turistii isi doresc sa mearga in vacanta in 2015.  Desi mai bine promovate decat Spania, Franta si Italia sunt urmatoarele destinatii vizate de turisti pentru vacanta anul acesta. Daca 8% dintre turistii din intreaga lume au au vazut reclame sau oferte turistice despre Spania, procentul se ridica la 13% cand vine vorba despre Franta si Italia. Desi Bulgaria are un scor mai mic decat Romania in ceea ce priveste recomandarile turistilor care au vizitat aceasta tara, la nivel de marketing turistic situatia se inverseaza. Bulgaria este mai bine promovata decat Romania, 4% dintre straini au vazut reclame sau oferte turistice pentru aceasta destinatie in comparatie cu 2% pentru Romania. Doar 1% dintre turistii straini iau in considerare petrecerea vacantei in Romania in 2015. 

Top 10 destinatii de vacanta din Europa vizate pentru 2015: Spania, Italia, Franta,  Grecia, UK, Austria, Turcia, Croatia, Belgia, Cehia.

Studiul a fost realizat de Mercury Research impreuna cu Asociatia Global Market Research in prima jumatate a anului 2015, pe un esantion de 16.800 de respondenti din 24 de tari din Europa, America, Asia-Pacific, Africa si Orientul Mijlociu si ofera informatii despre 111 destinatii turistice.

Foto: © Alexander Ozerov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: