Lifestyle Stiri

Turismul viticol, în creștere

10 mai 2017 2 min

Turismul viticol, în creștere

Reading Time: 2 minute

Nu trebuie să mergi în Franța ca să deguști un vin bun. Poți găsi vinuri extraordinare și în Romania, iar acest lucru se vede și în creșterea interesului pentru turismul viticol.

“Turismul viticol este un sector care creşte încet, dar dezvoltarea este una continuă. Publicul este din ce în ce mai educat şi începe să aprecieze această nişă a sectorului de călătorii pe care poate să o realizeze chiar la noi în ţară”, a declarat Alina Iancu, la târgul de şi turism viticol REVINO – Descoperă vinurile din România.

În perioada 6-8 mai a avut loc cea de-a două ediţie a târgului de vinuri şi turism viticol REVINO – Descoperă vinurile din România în centrul capitalei, 32 de expozanţi, crame mici şi mijlocii care au prezentat celor 1.300 vizitatori peste 200 de vinuri premium. În plus, de la biroul de turism viticol de la intrare persoanele participante au aflat detalii despre cum pot vizita o cramă şi care sunt costurile aferente unei astfel de excursii.

“Prezenţa iubitorilor de vinuri şi persoanelor care doresc să le descopere din primele 2 zile de eveniment a crescut semnificativ faţă de prima ediţiei”, spune Alina Iancu fondator CrameRomania.ro şi ReVino.ro şi organizator Revino – Descoperă vinurile din România.

“Mai mult decât atât, vizitatorii din acest an de la Revino – Descoperă vinurile din România conştientizează consumul unui vin de calitate care să fie potrivit pentru momentul zilei sau tipul de mâncare ales. Este un pas important pe care noi românii îl facem spre a deveni cât mai educaţi şi mai conştienţi de potenţialul vinurilor realizate la noi în ţară”, a spus Alina Iancu.

Pe lângă vinurile de top care au putut fi degustate în centrul Bucureştiului, reprezentanţii cramelor le-au povestit persoanelor prezente despre vizitele la crame pe care le pot face. Informaţiile au fost completate de cele de la biroul de turism viticol de la intrarea în sala de unde vizitatorii au avut acces la o imagine completă cramelor prezente la eveniment care primesc turişti care îi pot caza direct la ei sau în apropiere.

Ziua de luni, 8 mai 2017, a fost dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa. Astfel, reprezentanţii cramelor s-au întâlnit direct cu cei ai restaurantelor, hotelurilor şi barurilor din Bucureşti şi nu numai. Atmosfera a fost una profesioanală creată special pentru discuţiile de afaceri care au avut loc.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: