Stiri Lifestyle

Iubesc spumantul românesc, nominalizat în concursul Wine Travel Awards. Are nevoie de voturile publicului

28 mart. 2022 2 min

Iubesc spumantul românesc, nominalizat în concursul Wine Travel Awards. Are nevoie de voturile publicului

Reading Time: 2 minute

Olimpia Pleșa Brandhuber este creatoare profesionistă de evenimente vinicole, manager, specialist în comunicarea vinului, expert în șampanie, arbitru de vinuri, prezentator de master class-uri. Olimpia dorește să promoveze „vinul spumant românesc”, ca acesta să devină un brand național.

Pentru aceasta s-a înscris în concursul Wine Travel Awards, iar posibilitatea de a vota acest brand este aici. Click aici pentru a vota.

Iubesc Spumantul Românesc – I love Romanian Sparkling este o campanie de comunicare și promovare a spumantului românesc inițiată de Olimpia, a cărei misiune este de a face cunoscut atât românilor, cât și străinilor, vinul spumant de bună calitate fabricat în România.

Olimpia prezintă în cadrul evenimentelor pe care le organizează, dar și pe social media, vinurile spumante românești. Astfel inspiră oamenii să-i aprecieze valoarea națională. „Să prețuim numele pe care îl merită, cel al vinului spumant românesc diferit de prosecco, șampanie, spumante sau bule și să creăm un brand național românesc.”

Vin spumant românesc, o categorie distinctă

Obiectivele proiectului sunt de a ajuta producătorii și vinificatorii români să prezinte acest vin ca o categorie distinctă, cu identitate, istorie, metodă proprie.
”Să conștientizăm existența acestei categorii particulare: vinul spumant românesc. Să încurajăm producătorii să producă mai mult din acest tip de sortiment care a dovedit până acum că are clima potrivită, soiurile de struguri și știe să facă spumante de înaltă calitate prin diferite metode. Vinul spumant a avut cea mai mare creștere a vânzărilor din întreaga lume în ultimii câțiva ani.”, spune Olimpia.

Cunoașteți vinificatorii români din spatele bulelor

În cadrul proiectului de vin spumant românesc, Olimpia a inițiat o serie de interviuri cu oenologii care creează bulele fericirii.
Olimpia consideră că rolul vinificatorului în obținerea vinului spumant prin metoda tradițională este vital. Cunoștințele, experiența și experimentarea sunt esențiale pentru realizarea acestui sortiment elaborat. De cele mai multe ori, vinul capătă personalitatea vinificatorului. Ea i-a invitat pe oenologi la conversație pentru a dezvălui câteva dintre secretele bulelor românești.

Scopul: să facă cunoscut prin vocea lor spumantul din soiuri de struguri autohtone sau internaționali.

Click pentru a vota.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: