Antreprenori by eMAG Companii Stiri

Iulian Stanciu a preluat Atelierele Pegas

9 oct. 2015 2 min

Iulian Stanciu a preluat Atelierele Pegas

Reading Time: 2 minute

Network One Distribution (NOD), companie detinuta integral de Iulian Stanciu, a devenit actionar majoritar, la Atelierele Pegas, prin preluarea a 51,67% din titluri. Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas, detine un pachet de 31,67% din actiuni si continua dezvoltarea companiei din pozitia de director general. Restul de 16,66% dintre actiuni sunt detinute de Ciprian Frunzeanu (5%), Andrei Marius Alin (5%), Adrian Teasa (3,33%) si Alexandru Manda (3,33%).

„Impreuna cu NOD vom extinde atat gama de biciclete pentru toate palierele de varsta si categoriile de produse, cat si prezenta brandului la nivel national si international, asa cum ne-am dorit. Telul meu pe urmatorii cinci ani este sa dezvoltam o facilitate de productie integrata in tara noastra cu ajutorul careia sa putem produce cel putin 100 de mii de biciclete pe an”, spune Andrei Botescu, director general si fondator Atelierele Pegas. Compania produce in prezent 2.500 de biciclete anual, dar in urmatorii trei ani, tinteste o crestere de zece ori a volumului de biciclete pana la 25.000 de bucati anual si o cifra de afaceri de 5 milioane de euro.

Cu ocazia preluarii pachetului majoritar al Atelierelor Pegas, Network One Distribution a anuntat consolidarea brandurilor proprii intr-o divizie noua. Aceasta va continua dezvoltarea brandurilor proprii, inclusiv pe alte verticale de business, consolidarea si internationalizarea lor, dar si servicii de outsourcing in dezvoltare de produs pentru alti producatori. NOD are in portofoliu opt branduri proprii: Cooking by Heinner si Vanora Home (menaj), Ugrow (puericultura), Momki (jucarii), Serioux (IT), Heinner (electrocasnice si unelte), Horizon (TV si Monitoare) si Pegas (biciclete si accesorii).

„Am decis sa infiintam divizia de Branduri Proprii pentru ca am vrut sa diferentiem business-ul de distributie de business-ul de brand”, a declarat Razvan Ziemba, director general NOD. Noua divizie va fi condusa de Andrei Militaru si, pe langa dezvoltarea portofoliului actual, va oferi servicii de outsourcing in dezvoltarea de produs – sourcing, operatiuni, logistica, distributie, branding si cercetare-dezvoltare.

Network One Distribution, companie detinuta integral de Iulian Stanciu, este liderul pietei de distributie electro-IT din Romania. In prezent, compania desfasoara operatiuni pe pietele din Europa de Est, are o retea de peste 3000 de clienti, fiind un furnizor important al retelelor de retail locale. Pe langa NOD, antreprenorul Iulian Stanciu mai controleaza eMAG si Flanco.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: