Business Companii Stiri

Jumătate din producția globală Bosch de senzori de oxigen iese pe porțile fabricii din Blaj

15 iul. 2020 2 min

Jumătate din producția globală Bosch de senzori de oxigen iese pe porțile fabricii din Blaj

Reading Time: 2 minute

Fabrica Bosch din Blaj a atins pragul de 25 milioane de senzori de oxigen produși, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din volumul total de senzori de oxigen produşi de companie la nivel global.

Senzorii de oxigen sau senzorii lambda sunt o componentă esenţială a sistemului modern de emisii care monitorizează şi reglează procesul de combustie. Acești senzori asigură un nivel scăzut de emisii de CO2, fiind responsabili de funcţionarea corespunzătoare a motorului și asigurând, în același timp, unui consum economic de combustibil. Monitorizarea nivelurilor de oxigen este importantă, deoarece cantitățile de oxigen în exces pot conduce la performanțe slabe, cauzând hibe ale motorului.

Din 1960 compania a îmbunătățit constant producția acestora, ajunși acum la cea de-a șasea generație. Fabrica Bosch din Blaj este prima unitate de producție a companiei responsabilă de manufacturarea aceastei noi serii și nominalizată, totodată, drept locație pilot pentru producția următoarelor generații de senzori de oxigen.

La Blaj, Bosch produce mai mult de jumătate din volumele generației cinci de senzori lambda, unitatea de producție jucând un rol important în rețeaua internațională care răspunde de acest produs.

În 2007, Bosch a deschis la Blaj prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară. Începând din 2013, aceasta a fost extinsă prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Pentru creşterea competitivităţii şi eficientizarea producţiei, în cadrul unității de producție sunt implementate soluţii de industrie 4.0 precum Sistemul de monitorizare a producţiei şi Soluţii inteligente pentru sudura cu laser. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj a devenit, începând cu anul 2020, unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în București.

La nivel global, grupul Bosch are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: