Analize Stiri

Jumătate dintre utilizatorii de internet folosesc servicii de streaming video

iun. 28, 2019 2 min

Jumătate dintre utilizatorii de internet folosesc servicii de streaming video

Reading Time: 2 minute

În urmă cu jumătate de an, 42% dintre românii utilizatori de internet foloseau serviciile de streaming video, în prezent, procentul ridicându-se la 52%, evidențiază studiul ”Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”.

Chestionarul a fost realizat în mai 2019 de către EXACT Business Solutions, volumul eșantionului fiind de 1.061 respondenți, utilizatori de internet din mediul urban și rural, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

În funcție de platforma de streaming online pe care o aleg, utilizatorii de internet petrec 1-2 ore pentru a viziona filme și seriale.

Dacă facem referire la modalitatea de accesare a internetului, utilizarea smart TV-urior a crescut considerabil, 36% dintre români folosesc în fiecare lună smart TV-ul pentru a se conecta.

”Dacă privim spre cifrele înregistrate acum 1 an și jumătate (primul val al studiului ”Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat în noiembrie 2017), când doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatăm că, în 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o creștere spectaculoasă – de 50%”, a precizat Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions.

 

Timpul alocat zilnic rețelelor de socializare începe să scadă

Comparativ cu rezultatele analizate în noiembrie 2017, numărul minutelor destinate platformelor de streaming a crescut, în timp ce timpul petrecut pe rețelele de socializare a înregistrat o scădere zilnică de 20 de minute. Românii continuă să acceseze în fiecare zi rețelele de socializare dar petrec din ce în ce mai puțin timp.

Comportamentul online al românilor s-a modificat, corelația fiind făcută în funcție de device-ul ales. Astfel, folosirea serviciilor de streaming video crescută sau utilizarea smart TV-ului se reflectă în trendul descendent al timului petrecut pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: