BizRemote by certSIGN

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele, vom putea merge la plajă. Cum arată noile măsuri de relaxare

28/05/2020 2 min read

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele, vom putea merge la plajă. Cum arată noile măsuri de relaxare

Reading Time: 2 minute

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că, de la 1 iunie, „anumite activități vor redeveni posibile”, printre acestea numărându-se redeschiderea teraselor și a plajelor.

De asemenea, tot de la 1 iunie se va putea ieși din localitate fără declarație pe propria răspundere. Toate restricțiile și măsurile de relaxare vor fi reevaluate la fiecare două săptămâni.

„Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control”, a spus președintele Iohannis într-o declarație de presă. Pe plajă, șezlongurile vor trebui plasate la distanță de 2 metri între ele.

Acesta nu a oferit alte detalii privind exact regulile pe care vor trebui să le implementeze proprietarii de terase și administratorii plajelor, menționând doar că vor trebui în continuare respectate regulile impuse din 15 mai: măști în spații închise, măsurarea temperaturii la intrarea în spațiile publice închise și la locul de muncă.

Spectacolele și competițiile sportive

De la 1 iunie pot fi organizate spectacole cu până la 500 de participanți, dar numai în aer liber. „Însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă”, a precizat Klaus Iohannis.

Se vor putea relua și competițiile sportive, dar numai pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, nu și pentru sporturile de contact, iar în această etapă se vor derula fără spectatori.

Examenele școlare

De asemenea, în ceea ce privește examenele școlare programate în această perioadă, acestea se vor desfășura normal, așa cum au fost anunțate și planificate. Astfel, Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, fiind urmată de examenul de bacalaureat.

Elevii care nu pot fi primiți în examen în sesiunea din iunie din cauză că sunt depistați cu febră, sunt bolnavi sau carantinați, vor putea participa la a doua sesiune. Pentru Evaluarea Națională, această sesiune se va organiza pe 29 iunie, însă doar pentru copiii care au fost bolnavi, izolați sau carantinați.

A doua sesiunea a bacalaureatului se va desfășura, ca și până acum, în luna august, iar la ea pot participa oricine dorește să susțină examenul, nu doar cei careu nu au putut participa la prima sesiune din cauză că au fost bolnavi, izolați sau carantinați.

Știrea este în curs de actualizare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă