BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri

Studiu: Anticorpii pentru COVID-19 se dezvoltă preponderent la pacienții cu simptomatologie de peste 14 zile

7 iul. 2020 2 min

Studiu: Anticorpii pentru COVID-19 se dezvoltă preponderent la pacienții cu simptomatologie de peste 14 zile

Reading Time: 2 minute

Pacienții cu simptomatologie de peste 14 zile au cele mai mari șanse să aibă anticorpi IgG specifici pentru COVID-19, arată concluziile preliminare ale studiului MedLife, realizat în parteneriat cu Institutul Matei Balș și  Spitalul Clinic Colentina privind dinamica anticorpilor.

Concluziile preliminare ale cercetării indică faptul că testările pentru anticorpii IgM nu au valoare de diagnostic, aceștia dezvoltându-se aproape simultan cu anticorpii IgG sau fiind absenți în unele cazuri. Astfel, spre deosbire de alte infecții, unde apariția anticorpilor IgM este timpurie și atestă o infecție acută, testările având și capacitate de diagnostic, în cazul COVID-19 s-a remarcat o apariție mai târzie a acestui tip de anticorpi.

Deși nu s-a realizat analiza în funcție de forma clinică (asimptomatic, ușoară, medie, severă), sunt șanse ca la pacienții asimptomatici proporția celor care dezvoltă anticorpi să fie mai mică.

Până în prezent au fost prelevate între două și patru probe de la subiecții implicați în studiu, în diferite etape ale evoluției simptomatologiei. Astfel, s-a observat că detectarea anticorpilor IgG este mai puțin probabilă la pacienții aflați în apropierea momentului debutului simptomelor, în timp ce pacienții care prezintă simptomatologie de cel puțin 14 zile au dezvoltat anticorpi în proporție de 86%.

 Studiul a fost lansat la începutul lunii mai și își propune să urmărească evoluția apariției anticorpilor pe o perioadă de 7 luni, concluziile finale urmând să fie anunțate la sfârșitul acestui an. Până în momentul de față, studiul a fost derulat pe un eșantion de 148 pacienți confirmați pozitiv prin testul RT-PCR, aflați în etape diferite ale testărilor pentru anticorpi, fiind prelevante 294 de probe care fac obiectul analizei.

Acesta este cel de-al patrulea studiul realizat de echipele de cercetare MedLife de la începutul pandemiei. Primul s-a desfășurat la nivel național și a făcut referire la gradul de imunizare naturală a populației pentru COVID-19, în timp ce următorul s-a concentrat pe gradul de imunizare naturală a populației din muncipiul Suceava. În cadrul celui de-al treilea studiu, echipa de cercetare MedLife a obținut o serie de informații asupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 care circulă în România. 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: