fbpx
Analize Management

Lecții de business: Octavian Pantiș, Qualians2 min

28/10/2016 2 min read

author:

Lecții de business: Octavian Pantiș, Qualians2 min

Reading Time: 2 minute
octavian-pantis_9537
Octavian Pantiș, Co-Founder, Qualians

Învață să spui „NU“. Dacă vrei să le faci pe toate, până la urmă cineva tot se supără și s-ar putea să fii chiar tu acela. Decide ce e important pentru tine și filtrează totul după acest criteriu.

Organizează-ți calendarul după ceea ce contează, nu după ceea ce apare. Care e principala piedică în calea atingerii obiectivelor tale, principalul bottleneck? Alocă cel puțin o oră pe zi pentru a rezolva situația.

Consultă mai des aplicația de to-do-list decât pe cea de e-mail. E-mail-urile sunt reactive. Găsești acolo to-do-list-ul altora pentru tine. E important să golești inbox-ul la finalul zilei, dar e mai important să golești to-do-list-ul.

Fă mai mult decât se așteaptă de la tine. E plin de oameni care nu mișcă un deget în plus față de ce li se cere. Diferențiază-te, dar nu neapărat prin muncă mai multă, cât printr-o idee inovatoare, prin ceva neașteptat.

Pune-ți șeful într-o lumină bună. Contrariul este, evident, păgubos. Relația cu șeful e importantă și dacă faci tot ce poți pentru a o păstra sănătoasă, ai multe de câștigat.

Nu te îngrășa. Mănâncă mai sănătos și mai puțin. Bea mai multă apă. Asigură-te că ai un corp care poate ține ritmul pe care vrei să-l impui vieții tale.

Citește mai mult, în special cărți. Pune telefonul deoparte, să nu se încingă. Cu siguranță ai o listă de cărți pe care tot vrei să le citești, dar n-ai apucat.

Evită ședințele. „One can either work or meet. One cannot do both at the same time“, spunea Peter F. Drucker. Nu te duce la ședințe decât dacă vrei să contribui neapărat cu ceva. Nu convoca ședințe decât dacă n-ai încotro.

Nu te tot reinventa, dar schimbă mereu câte ceva. Cine începe câte o carieră nouă la fiecare doi ani nu prea ajunge să fie foarte bun în ceva. Dar nici cine face exact același job de 15 ani, în același fel, nu mai ajunge foarte departe. 

Zâmbește și mulțumește. Oricâte probleme ai impresia că ai, dă un zoom out și asigură-te că te bucuri de lucrurile bune. Ignoră problemele mici, ocupă-te de cele mari pas cu pas și fii mai bun cu ceilalți.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *