Management Stiri

Alianta pentru performanta pe piata muncii

22 dec. 2015 < 1 min

Alianta pentru performanta pe piata muncii

Reading Time: < 1 minut

Microsoft Romania impreuna cu eJobs au lansat proiectul „Competente pentru competitivitate”, prin care vor da o mana de ajutor celor aflati in cautarea unui loc de munca.

Proiectul realizat de cele doua companii isi propune sa informeze candidatii aflati in cautarea unui loc de munca despre nivelul de competente digitale solicitat de angajatorii care recruteaza. Proiectul vine in sprijinul candidatilor care doresc sa isi imbunatateasca nivelul de cunostinte digitale pentru a deveni mai eficienti si mai competitivi la birou.

Comisia Europeana a publicat pentru anul 2015 informatii referitoare la indicele economiei societatii digitale, care arate ca 59% dintre locuitorii Uniunii Europene au competente digitale de baza. Comparativ, 20% dintre romani detin competente digitale de baza. Mai mult, statisticile internationale arata ca 90% dintre joburi vor necesita cel putin competente de baza pana in 2020. Astfel, interesul companiilor din tara pentru atragerea candidatilor „digitalizati” se incadreaza in acest trend vizibil pe plan global.

Portalul de recrutare eJobs a realizat recent o analiza care arata ca aproape jumatate (peste 46%) dintre angajatori care aveau anunturi pe siteul cautau angajati care sa foloseasca pachetul Microsoft Office. Defalcat, pe competente specifice ale suitei Microsoft Office, cele mai multe solicitari se refera la Excel, Word si PowerPoint.

Proiectul „Competente pentru competitivitate” va include doua componente esentiale. Candidatii eJobs se vor putea informa cu privire la nivelul de competente solicitat de angajatorii romani si importanta dezvoltarii acestora pe piata locala, dar si cu privire la tehnologiile care te ajuta sa devii un angajat mai eficient si productiv, chiar de pe pagina programului din cadrul eJobs. A doua componenta vine in intampinarea directa a nevoilor candidatilor si angajatilor romani, care vor sa isi dezvolte competente digitale. Astfel, Microsoft ofera gratuit 70 de cursuri online de Office 2016, in valoare de 77.000 de lei.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: