BizRemote by certSIGN

Leverage Together – sprijin pentru mediul de business și pentru sistemul medical

08/04/2020 2 min read

Leverage Together – sprijin pentru mediul de business și pentru sistemul medical

Reading Time: 2 minute

Soluțiile pentru depășirea crizei pot fi, în același timp, și metode prin care companiile pot susține sistemul sanitar. Compania românească de training și consultanță Leverage lansează, în parteneriat cu Asociația Magic, proiectul Leverage Together.

Consilierii Leverage organizează și facilitează grupuri virtuale de lucru pentru mediul de business din România, participanții plătesc o taxă pe care ei înșiși o stabilesc, iar Asociația Magic transformă toate fondurile strânse în echipamente de protecție pentru sistemul medical.

Ce este Leverage Together și cum funcționează?

Leverage Together este un proiect care își propune să transforme expertiza și timpul consilierilor în negociere de la Leverage în resurse concrete pentru lupta împotriva coronavirusului.

  • Echipa Leverage organizează periodic grupuri virtuale de lucru cu antreprenori și reprezentanți ai mediului de business. În cadrul acestora, se expun probleme și se caută activ soluții pentru provocările individuale ale fiecăruia dintre participanți;
  • În urma încheierii ședințelor de lucru, fiecare participant decide suma pe care o oferă în contul consilierii primite și a ideilor schimbate;
  • Fondurile primite se transformă automat în donații preluate direct de către Asociația Magic;
  • Echipa Asociației Magic colectează donațiile în cadrul Fondului de Urgență pentru Spitale, iar acestea se transformă în resurse concrete pentru sistemul medical: aparatură și echipamente de protecție, cum ar fi combinezoane, măști, mănuși etc.

„La fel ca mulți alți reprezentanți ai mediului privat de business, ne-am întrebat și noi la începutul acestei perioade dificile – cum putem contribui prin ceea ce știm la ameliorarea chiar și cu 1% a situației complicate în care ne aflăm cu toții. Așa am ajuns la proiectul Leverage Together. Practic, fiecare dintre cei implicați pune la comun ce știe să facă mai bine și ce stă în puterea lui, în lupta împotriva coronavirusului.

Din rolul nostru dublu – suntem atât consilieri care au lucrat de-a lungul timpului cu multe businessuri antreprenoriale, cât și antreprenori la rândul nostru –, încercăm să sprijinim cu cele mai bune soluții mediul de afaceri de la noi, care trece acum prin necesitatea unor reașezări și renegocieri cu toți stakeholderii.

Avem, de asemenea, experiența unei alte crize economice în 2008, ceea ce ne-a învățat să avem răbdare, să vedem ce este în controlul nostru și să ne uităm și la oportunitățile generate de fiecare situație dificilă. Asta vom încerca să facem și în cadrul grupurilor de lucru online pe care le vom iniția”, a declarat Radu Glonț, Consilier în Negociere la Leverage și inițiator al proiectului.

„Poate va fi mai rău înainte să fie mai bine, dar cu siguranță în cele din urmă va fi bine. Cât de repede se întâmplă asta depinde, însă, de noi toți”, a completat Jeanina Zgîrie, Asociația Magic.

Primul grup virtual de lucru este programat pe data de 9 aprilie, între orele 16:00 și 17:30. Înscrierile se fac aici, în limita locurilor disponibile. Grupurile de lucru online vor continua pe parcursul lunii aprilie, în fiecare marți și joi, de la aceeași oră.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă