Business Brand Focus Companii Tech

Dell Technologies – Protecția datelor, prioritatea 0

16 dec. 2020 3 min

Dell Technologies – Protecția datelor, prioritatea 0

Reading Time: 3 minute

Datele au devenit resurse atât de valoroase încât sunt considerate noul petrol al societății puternic tehnologizate. Ca atare, gestionarea și protecția datelor reprezintă trebuie să devină priorități pentru companiile care lucrează cu volume mari, pe care le să le poată prelucra din ce în ce mai rapid și eficient și, atfel, să poată scoate insight-uri valoroase pentru piață.

Conform unui studiu Dell Technologies, Indexul Global Snapshot pentru Protecția Datelor 2020, organizațiile administrează în medie aproape cu 40% mai multe date decât cu un an în urmă. Această creștere a datelor vine cu provocări inerente: vasta majoritate (81%) a respondenților consideră că soluțiile lor curente de protecție a datelor nu vor putea îndeplini toate nevoile de afaceri din viitor.

Snapshot, o continuare a Indexului Global privind Protecția Datelor bienal, a studiat 1.000 de factori de decizie din IT din 15 țări din cadrul organizațiilor publice și private cu peste 250 de angajați, cu privire la impactul pe care aceste provocări și tehnologii avansate îl au asupra protecției datelor. Constatările prezintă un progres pe măsură ce numărul în creștere de organizații – 80% în 2019, de la 74% în 2018 – apreciază valoarea datelor și fie le valorifică în prezent sau planifică acest lucru în viitor.

Potrivit studiului, organizațiile administrează acum 13,53 pentabiți (PB) de date, o creștere cu aproape 40% față de media de 9,70 PB din 2018, și o creștere de 831% față de administrarea de 1,45 PB din 2016 a organizațiilor. Cea mai mare provocare pentru toate aceste date pare să fie numărul în creștere de evenimente disruptive, de la atacuri cibernetice la pierderi de date la nefuncționarea sistemelor. De fapt, majoritatea organizațiilor (82% în 2019 comparativ cu 76% în 2018) au experimentat un eveniment disruptiv în ultimele 12 luni. Suplimentar, 68% se tem că organizația va experimenta un eveniment disruptiv în următoarele 12 luni.

(lost) Data is money

Costul evenimentelor disruptive este de asemenea în creștere într-un ritm alarmant. Costul mediu al nefuncționării a crescut cu 54% din 2018 până în 2019, rezultând un cost total estimat de 810.018 de dolari pe an, în medie, în creștere de la 526.845 de dolari în 2018. Costul mediu al pierderii de date a crescut, de asemenea, de la 995.613 de dolari în 2018 la 1.013.075 de dolari în 2019. Aceste costuri au crescut semnificativ pentru organizațiile care utilizează mai mulți furnizori de servicii privind protecția datelor față de un singur furnizor – costuri aproape de două ori mai mari aferente nefuncționării și costuri aproape de cinci ori mai mari pentru pierderea datelor.

De asemenea, și mai îngrijorătoare este constatarea că organizațiile care utilizează mai mult de un furnizor de servicii privind protecția datelor sunt de aproape două ori mai vulnerabile la un incident cibernetic ce împiedică accesul la datele lor (39% din acestea utilizează doi sau mai mulți furnizori, comparativ cu 20% care utilizează un singur furnizor). În ciuda acestui lucru, utilizarea mai multor furnizori de servicii pentru protecția datelor este în creștere, cu 80% din organizații alegând să implementeze soluții privind protecția datelor de la doi sau mai mulți furnizori, cu 20 de procente mai mult decât în 2016.

Tehnologiile emergente aduc și o serie de provocări

Pe măsură ce tehnologiile emergente continuă să avanseze și să modeleze mediul digital, organizațiile învață cum să adopte și să profite de aceste tehnologii pentru a influența viitoarele rezultate de afaceri. De fapt, studiul raportează că aproape toate organizațiile fac anumite investiții în tehnologii noi sau emergente, primele cinci fiind: aplicațiile native cloud (58%); inteligența artificială (IA) și învățare automată (ML) (53%); aplicații software-ca-serviciu (SaaS) (51%); 5G și infrastructură cloud de vârf (49%); și Internet of Things (IoT) și end point (36%).

Cu toate acestea, în ciuda potențialei valori, aproape trei sferturi (71%) dintre respondenți consideră că aceste tehnologii emergente creează o mai mare complexitate privind protecția datelor, în timp ce 61% declară că tehnologiile emergente pun, de fapt, în pericol protecția datelor.

 Soluții de protecţie a datelor

Dell Technologies furnizează soluții pentru securitatea datelor, care pot fi implementate de companii de toate dimensiunile și care gestionează orice volum de date. Măsurile avansate de Securitate împiedica pierderea datelor, costurile mari de recuperare și riscurile legale la care sunt expuse companiile, unde pot exista scurgeri de date.

Software-ul Dell EMC Cyber Recovery furnizează cea mai puternică linie de apărare şi potecţie a datelor salvate împotriva atacurilor cibernetice. Suita Cyber Recovery gestionează şi automatizează izolarea şi recuperarea datelor critice pentru a le proteja împotriva atacurilor cibernetice distructive şi de tip ransomware. De asemenea, ajută la asigurarea protejării şi disponibilităţii copiilor celor mai critice date, astfel încât procesele operaţionale să poată fi reluate cât de repede posibil în eventualitatea unui atac cybernetic și activează şi se integrează cu instrumentele de securitate de tip analytics care fructifică inteligenţa artificială (AI) şi machine learning (ML) pentru furnizarea de analize extinse ale datelor protejate.

Serviciile Dell EMC sunt disponibile în scopul consilierii, proiectării, instalării şi implementării unei soluţii personalizate Cyber Recovery.

 

 

 

 

 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: