Finanțe Stiri

Libra Internet Bank a listat la BVB a doua emisiune de obligațiuni, în valoare de 40 mil. euro

3 dec. 2021 2 min

Libra Internet Bank a listat la BVB a doua emisiune de obligațiuni, în valoare de 40 mil. euro

Reading Time: 2 minute

Libra Internet Bank, prima bancă din România care a oferit contul bancar 100% online și creditul 100% online, continuă finanțarea prin bursă și listează a doua sa emisiune de obligațiuni, în valoare de 40 milioane de euro.

„Libra Internet Bank este o bancă de succes, aflată în plină ascensiune. Avem planuri mari de dezvoltare și deținem fundamentul solid necesar pentru implementarea lor: agilitatea derivată din strategia bine aleasă, nivelul tehnologic și capacitatea de valorificare a oportunităților. Perioada pandemică a demonstrat că investițiile în bănci ramân sigure și profitabile, iar Libra Internet Bank este fără îndoială unul dintre performerii acestei perioade.”

Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank

Obligațiunile se tranzacționează pe segmentul principal al Bursei de Valori București, sub simbolul bursier LIBRA28E. Prima emisiune de obligațiuni Libra Internet Bank, în valoare de 4,29 milioane euro, se tranzacționează pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, din 3 septembrie 2020, sub simbolul bursier LIBRA30E.

„Întregul sistem bancar din România a demonstrat deopotrivă forță și siguranță, în acești aproape 2 ani de pandemie. În ceea ce privește Libra Internet Bank, ne-am afirmat fără echivoc drept unul dintre cei mai dinamici și mai inovatori actori financiari, demonstrând totodată soliditate și consistență. Performanța noastră se reflectă perfect în reușita deplină a plasamentului de anul acesta, urmată de cea de a doua listare de obligațiuni din istoria băncii.” 

Radu Grațian Ghețea, Președintele Consiliului de Administrație al Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a vândut anul acesta un număr de 400 de obligațiuni senioare eligibile MREL, nominative, dematerializate, negarantate și neconvertibile, denominate în euro, în valoare totală de 40 milioane de euro. Investitorii au cumpărat obligațiunile în cadrul unui plasament privat derulat în 22-23 septembrie 2021 și 11 noiembrie 2021.

„Ne bucură revenirea Libra Internet Bank la Bursa de Valori București cu o nouă emisiune de obligațiuni. Listarea obligațiunilor Libra în valoare de 40 milioane de euro demonstrează că piața de capital locală este, inclusiv pentru sistemul bancar, un partener de încredere pentru finanțare și dezvoltare. Obligațiunile corporative și titlurile de stat listate în acest an însumează peste 7 miliarde de lei, fonduri care au mers spre susținerea economiei și planurile de dezvoltare ale emitenților.”

Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București

Obligațiunile LIBRA28E au o valoare nominală de 100.000 euro, cu scadența de 7 ani, la 28 septembrie 2028, și o rată a cuponului fixă de 4,25% pe an. Intermedierea ofertei a fost realizată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, și Alpha Bank România, în calitate de manager, iar listarea obligațiunilor la BVB s-a făcut cu sprijinul Alpha Bank România. Asistența juridică a fost acordată emitentului de către firma internațională de avocatură CMS.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: