Business Stiri Tech

Licențe temporare pentru transmisiile la evenimente drive-in

13 mai 2020 2 min

Licențe temporare pentru transmisiile la evenimente drive-in

Reading Time: 2 minute

Pentru că organizarea de concerte și spectacole cu public rămâne în continuare blocată de măsurile anti-pandemie, mai multe firme au luat inițiativa desfășurării de evenimente de tip drive-in, situație în care este nevoie de aprobări din partea Autorității Nationale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

„Vom acorda licențe pentru frecvențe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranță de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio. Și industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condițiilor actuale și mă bucur ca printr-o bună colaborare cu Consiliul Național al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluție pentru ca aceste evenimente să se poată desfășura în condiții optime”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Mod de lucru

Tipul de aplicație urmărit de solicitanți este transmiterea coloanei sonore către participanții la evenimente de tip drive-in, în care spectatorii se află în propriile autovehicule, și constituie o alternativă la evenimentele desfășurate în sălile de cinema traditionale si concertele în aer liber cu spectatori. Licența de utilizare a frecvențelor va fi eliberată pentru o perioadă de maxim 30 de zile.

Licența va fi acordată atât persoanelor juridice, cât și societăților fără personalitate juridică și persoanelor fizice în urma completării și transmiterii de către solicitant a unui formular-tip disponibil, însoțit de o documentație care susține soluția tehnică propusă, în conformitate cu reglementarile tehnice aplicabile.

Transmiterea cererii se poate efectua catre sediul central sau către orice structură teritorială a ANCOM fie prin depunere, personal sau de către un reprezentant al solicitantului, printr-un serviciu poștal sau ca înscris în forma electronică, căruia i s-a încorporat, atașat sau i s-a asociat o semnatură electronică extinsă, bazata pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv si generată cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii electronice prin intermediul Registraturii online a ANCOM.

Foto: © Ernest Akayeu | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: