Editorial

Lideri pe val și în fiecare zi

17 iul. 2018 2 min

Lideri pe val și în fiecare zi

Reading Time: 2 minute

Să ai curaj. Să nu uiți să visezi. Să știi că totul se poate schimba și să te pregătești pentru tot ce vine nou. Să‑ți păstrezi umorul. Să acționezi și să iei decizii la timp. Sunt doar câteva dintre sarcinile unui lider. Sunt și recomandările pe care le au cei doi CEO de pe coperta acestei ediții a revistei Biz, Mihai Marcu și Felix Pătrășcanu. Aceste idei care arată cât de ușor se poate face o paralelă între leadership și sportul de performanță. Bineînțeles, arată cât de apropiate sunt toate aceste decizii de cele pe care trebuie să le ia un campion sau un lider.

Pentru că, astăzi, indiferent cât ești de bun, trebuie să înveți permanent. Totul evoluează și se schimbă și nu știi niciodată ce se întâmplă mâine, trebuie să ții pasul cu ce vine și să te pregătești pentru ce va veni. Pentru că, indiferent cât de bine merge businessul astăzi, mâine poate veni o furtună. Și că un backup și pregătirea pentru momentele grele ajută. Plus că, mental, este bine să știi că viața și cariera sunt presărate cu suișuri și coborâșuri, care scot la iveală tăria de caracter și puterea de decizie, prin capacitatea de a fi din primul moment pe subiect și de a lua rapid cea mai bună decizie.

Echipa și oamenii pe care-i iei alături de tine spun la fel multe despre ce fel de lider ești. Contează și se vede dacă alegi oameni buni, care în caz de nevoie își știu bine jobul și te poți baza pe ei. Dacă, din contră, ai lângă tine oameni care așteaptă mereu să le spui ce să facă, în caz de nevoie rămâi singur în fața tuturor talazurilor.

La fel de bine, aceleași caracteristici sunt valabile pentru oamenii cu pasiuni, pentru cei care își asumă cine sunt și ce fac și se bucură de fiecare clipă a vieții. Când ai o carieră și ai și pasiuni, înveți să împarți timpul, să aloci resurse și să fii eficient. Înveți să poți să fii mai bun și înveți să te bucuri de viață în fiecare zi și nu trebuie să aștepți ziua în care vei ieși la pensie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: