Evenimente trecute

Conexiuni locale si acoperire nationala la Social Media Summit Cluj

6 dec. 2012 2 min

Conexiuni locale si acoperire nationala la Social Media Summit Cluj

Reading Time: 2 minute

Inovatie, relevanta, calitate, consecventa, curaj, etica in social media – sunt doar cateva dintre temele care au animat discutiile la a treia editie Social Media Summit Cluj, ce a avut loc pe 5 decembrie la hotel City Plaza din Cluj-Napoca.

 

Companiile si bloggerii au beneficiat de platforma unica reprezentata de evenimentul regional Social Media Summit, organizat de revista Biz, pentru a discuta impactul retelelor sociale asupra mediului de business si a felului in care se coaguleaza comunitatile locale.

 

Peisajul social media din Romania arata ca fenomenul nu mai poate fi ignorat de companii: romanii petrec in medie peste 3 ore si jumatate pe zi pe retelele sociale, exista peste 5 milioane de conturi pe Facebook dintr-un total de 7,7 milioane de romani care acceseaza internetul, peste 3 milioane de cititori citesc bloguri, al caror numar a depasit 65.800, iar numarul conturilor de Twitter se apropie vertiginos de 58.000.

 

Pentru bloggeri, oportunitatile mediului social pot fi exploatate cu succes daca urmaresc cateva coordonate: calitatea continutului – despre care a vorbit ca de obicei cu suflet Adrian Hadean (adihadean.ro), dezvoltarea personala continua – pe care a abordat-o in stilul caracteristic Radu Bazavan (groparu.ro), colaborarea in comunitate (locala si nu numai) – a carei importanta a fost subliniata de Cristian China-Birta (chinezu.eu), acesta prezentand insa si capcanele care submineaza blogosferele locale si felul in care ele pot fi depasite. Un alt aspect crucial pentru un blogger trebuie sa fie etica, domeniul care a fost detaliat cu profesionalism de Cristina Bazavan (bazavan.ro).

 

Companiile trebuie sa fie pregatite pentru a imbratisa retelele sociale si a le folosi strategic, nu la intamplare, dupa cum a aratat Cristian Manafu (manafu.ro), care a facut si o demonstratie interactiva a felului in care se poate construi o strategie de social media. Gabriel Oana (gaben.ro) a prezentat oportunitatile extraordinare (si cu costuri reduse) oferite pentru companii de YouTube, partea de video putand fi integrata excelent in cadrul mixului de marketing, dar si pentru zona de customer care – ocazie cu care am aflat ca 250.000 de romani sunt activi pe YouTube si 61.000 dintre acestia au facut macar un upload. Perspectiva companiilor a fost exemplificata de Andreea Bozoi, Digital Manager la Danone Romania, companie foarte activa in social media in ultimii doi ani, si de Andrei Gusidi, On Trade Supervisor la PPD Romania, importatorul Johnnie Walker. Compania deruleaza in prezent un concurs de Home Mentoring pe pagina de Facebook in cadrul caruia fanii pot castiga o sesiune de mentoring la domiciliu alaturi de prietenii lor, care le va oferi o experienta unica cu brandulJohnnie Walker. O experienta unica au avut si participantii la Social Media Summit Cluj, s-au putut bucura de gustul unic Johnnie Walker in cadrul evenimentului.

 

„Regina” retelelor de socializare, Facebook, a beneficiat la Cluj de o sesiunea de training intensiv (si interactiv) sustinut de Alexandru Negrea, Social Media Manager la BCR. Acesta a vorbit despre elaborarea unui plan editorial pe Facebook, despre adaptarea mesajelor companiilor la reteaua sociala cea mai populara in acest moment si despre felul in care trebuie gestionata comunicarea si interactivitatea sporita cu utilizatorii.

 

La Social Media Summit Cluj am beneficiat si de doua lansari: Cristian China-Birta a anuntat lansarea Campionatului National de Stiri Sportive pe sportlocal.ro, iar Radu Bazavan a prezentat in premiera cele doua teasere ale filmului „Usturoi”, care urmeaza sa fie lansat in curand.

 

Social Media Summit Cluj este un eveniment Biz, realizat cu sprijinul Staropramen, Danone si Johnnie Walker.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: