Companii

Livrare exceptionala pe bursa

11 feb. 2015 2 min

Livrare exceptionala pe bursa

Reading Time: 2 minute

Bursa de la Bucuresti trece printr-o perioada extrem de fasta. Exista nenumarate schimbari, care sa includa bursa in categoria pietelor emergente, si implicit economia Romaniei. Pentru ca categoria Rasdaq va fi desfiintata, a fost creat un nou sistem alternativ de tranzactionare, AeRO.

Delivery Solutions SA, compania care opereaza brandul Sameday Courier, va deveni primul operator romanesc de curierat rapid listat pe Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile companiei vor fi disponibile pe piata AeRO. Actionarii existenti au in intentie sa cedeze impreuna aproximativ 10% din pachetele pe care le detin, nefiind exclusa nici posibilitatea unei majorari de capital in viitor

„Listarea este fara indoiala un moment important in viata oricarei companii. Este o experienta noua si pentru noi, vom vedea cum vor evolua lucrurile, insa noua nu ne-a lipsit niciodata curajul de a accepta provocari, de a ne diferentia, de a incerca abordari inovative, disruptive, in toate actiunile noastre”, a declarat Octavian Badescu, antreprenor si fondator al Sameday Courier. “Am inceput toate demersurile necesare listarii, cel mai probabil vor fi finalizate in cursul aceste luni”, a completat Octavian Badescu.

.

Listarea survine dupa ce la sfarsitul anului trecut compania s-a transformat in societate pe actiuni, o alta premiera pentru piata operatorilor de curierat din Romania.

„Prin listare se pot atinge mai multe obiective: se reliefeaza o valoare a companiei recunoscuta de piata. Se poate obtine capital de dezvoltare. Creste credibilitatea companiei cu toate efectele subsecvente. Creste expunerea. Poti folosi propriile actiuni pentru a achizitiona alte companii in viitor. Poti transforma in cash o parte din portofoliul investitional al actionarilor. Cand noi – actionarii – am luat decizia listarii, am avut in vedere toate aceste aspecte”, a afirmat Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

Pentru urmatorii ani, actionarii actuali au ca obiectiv cresterea valorii companiei. „Aceasta inseamna cresterea cifrei de afaceri, a profitului, iar in acest scop serviciile oferite de noi trebuie sa fie la standarde foarte ridicate. Ramanem in continuare adeptii unei pozitionari adecvate, fanii diferentierii, inovarii, adeptii focalizarii pe acele nise pe care detinem avantaje competitive si a specularii oportunitatilor pe care piata le ofera in anumite perioade. Sameday va face in continuare ceea ce stie mai bine iar <<samedaismul>> devine pe zi ce trece noua religie in curierat”, a mai punctat Octavian Badescu, antreprenor si fondator al Sameday Courier.

De asemenea, planurile de dezvoltare ale companiei includ consolidarea pozitiei acesteia in curieratul local si consolidarea, in general, pe nisa livrarilor in aceeasi zi. „Astfel de livrari au tendinta de a deveni <<same hour>>, iar aici zona de <<food delivery>> este in avangarda. Integrarea cu aplicatia Lokko si sistemul aferent de gestionare al comenzilor joaca un rol important in dezvoltarea afacerii si consideram ca acest lucru ne va ajuta si din perspectiva profitabilitatii. Suntem o companie care distribuie si dividende, dar care pastreaza si resurse pentru continuarea dezvoltarii”, a completat Lucian Baltaru.

Compania va continua sa se dezvolte si pe segmentul livrarilor in regim mai putin accelerat, de tip postal, iar livrarile neadresate (dropmail-ul) vor avea si ele o pondere semnificativa.

Consultantul Sameday Courier in privinta listarii la Bursa este compania FSA Advisory.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: