Ce regiuni din Spania au fost incluse pe lista galbenă, care înseamnă intrarea în carantină la întoarcerea în țară

17 aug. 2020 < 1 min

Ce regiuni din Spania au fost incluse pe lista galbenă, care înseamnă intrarea în carantină la întoarcerea în țară

Reading Time: < 1 minut

După ce săptămâna trecută Spania a fost pusă pe lista galbenă și apoi scoasă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că, din 18 august, mai multe regiuni din Spania sunt incluse pe această listă.

Astfel, cei care vin în România din regiunile Aragon, Catalonia, Comunidad de Madrid, Navarra, Insulele Baleare și Țara Bascilor vor trebui să intre în carantină timp de 14 zile. Decizia a fost luată fiindcă în aceste regiuni numărul de cazuri la 100.000 de locuitori din ultimele 14 zile l-a depășit pe cel din România.

Printre principalele destinații afectate de această decizie se numără Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Ibiza, Pamplona, Zaragoza și Bilbao.

Vezi aici lista țărilor în care românii pot călători fără a mai sta în carantină și izolare la revenirea în România.

Pe 14 august, în Spania s-a înregistrat un nou record de infectări în ultimele patru luni, cu 7.550 de cazuri noi. Numărul cazurilor a început să crească aproape constant în Spania de la jumătatea lunii iulie, iar tendința s-a accelerat în august. Vestea bună este că numărul deceselor este încă redus, fiind cu mult sub vârfurile din martie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: