Finanțe

Mai multe tranzactii cu cardul

nov. 2, 2015 < 1 min

Mai multe tranzactii cu cardul

Reading Time: < 1 minut

Numarul tranzactiilor cu cardul a crescut anul trecut in Romania cu 78% fata de 2010, mult peste cresterea inregistrata la nivelul UE (33%). Totodata, posesorii de carduri au efectuat anul trecut circa 193 milioane de tranzactii la POS-uri, dublu fata de 2013.

“In perioada 2010 – 2014, numarul de tranzactii cu cardul a avansat de doua ori mai mult fata de cresterea inregistrata la nivelul UE. Este normal, pentru ca baza este mai mica”, a declarat directorul MasterCard pentru Romania, Cosmin Vladimirescu (foto), in cadrul conferintei MasterCard Press Academy. Acesta a aratat ca toate ratele de crestere sunt de doua cifre, ceea ce este fara precedent in Europa.

Posesorii de carduri au efectuat anul trecut circa 193 milioane de tranzactii la POS-uri, dublu fata de 2013. “Numarul de tranzactii la POS-uri in 2010 era de doar 21,54% din media europeana, iar in 2014 a fost de 33,47%”, a spus Vladimirescu.

Reprezentantul MasterCard a precizat insa ca cifrele din mediul rural nu arata la fel de bine ca cele din urban. “Traim intr-o Romanie duala. Un pic mai mult de jumatate dintre romanii care ar putea sa fie bancarizati au acces la servicii financiare”, a spus Vladimirescu, adaugand ca Romania inregistreaza un nivel redus in ceea ce priveste educatia financiara.

“La educatie financiara nu am inregistrat progrese fulminante. Experienta ne-a aratat ca nu putem sari pasi, educatia se face picatura cu picatura ca sa se sedimenteze”, a spus reprezentantul MasterCard. Acesta a aratat ca, desi tehnologia contactless a intrat pe piata din Romania la finalul anului 2008, abia anul trecut a inceput sa fie utilizata la scara mai mare.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: