Finanțe Stiri

Bancpost, al 7-lea membru al Consiliului Patronatelor Bancare

24 sept. 2015 2 min

Bancpost, al 7-lea membru al Consiliului Patronatelor Bancare

Reading Time: 2 minute

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), organizatie patronala a sectorului bancar romanesc, a aprobat extinderea sa la un numar de sapte banci, prin primirea in calitate de membru a Bancpost SA.

Membrii Adunarii Generale a CPBR – Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Răsvan Radu (UniCredit Bank), Philippe Lhotte (BRD – Groupe Societe Generale), Tomas Spurny (Banca Comercială Română), Michal Szczurek (ING Bank Romania) si Andrei Dudoiu (Volksbank) – au aprobat aderarea Bancpost in sedinta din 16 septembrie. La intalnire a participat si George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

“Suntem bucurosi pentru aderarea Bancpost la CPBR, aceasta fiind dovada ca cel mai nou membru al nostru intelege ca dialogul social si cultura parteneriatului sunt expresii ale oricarei societati democratice,” a declarat Steven van Groningen, Presedintele Consiliului Director al CPBR, intr-un comunicat de presa.

“In calitate de banca sistemica, Bancpost este consecventa strategiei de a sustine in mod activ si responsabil economia Romaniei, iar toate actiunile noastre converg spre acest obiectiv. Suntem onorati sa ne alaturam CPBR si sa luam parte la dialogul constructiv initiat intre toate partile implicate in activitatea sectorului bancar – clienti, institutii si banci. Am incredere ca aceasta colaborare va conduce totodata la consolidarea relatiei de parteneriat pe care o avem cu clientii nostri si la dezvoltarea sectorului bancar”, a declarat la randul sau George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Cele sapte banci care compun acum CPBR detin peste jumatate din activele sistemului bancar din Romania, iar angajatii acestora reprezinta mai mult de o treime din totalul angajatilor la nivelul intregului sector bancar.

Bancpost este o banca universala importanta in Romania, prezenta pe piata locala de 24 de ani. Are un numar de circa 2 200 de salariati si o retea de 148 de unitati, 7 centre de afaceri corporate si 5 centre regionale de retail. Banca dispune de propriul capital si nivel de lichiditate, gestioneaza un portofoliu de peste 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, iar din punct de vedere al activelor, depozitelor si al creditelor acordate se situeaza intre primele 10 banci din sistem.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: