Opinii

Marcela Stancu, Genesis Property: După remote și hibrid, viitorul muncii evoluează către comunități inovatoare în jurul biroului

Reading Time: 2 minute

În ultimii ani, modalitățile de lucru au evoluat semnificativ, marcând o tranziție către abordări mai flexibile care integrează munca de acasă, cea de la birou și utilizarea spațiilor dedicate care promovează munca de la distanță. Această evoluție este caracterizată de transformarea campusurilor de birouri și spațiilor de coworking în centre de interacțiune socială și profesională, care încurajează formarea de comunități dinamice.

de Marcela Stancu, People Experience Director, Genesis Property

Aceste comunități sunt formate din persoane din diverse industrii, care împărtășesc valori și interese similare, având preferințe comune pentru stilul de lucru și activitățile de timp liber. Spațiile de lucru moderne se concentrează pe satisfacerea nevoilor individuale, precum dorința de apartenență la o comunitate, motivând oamenii să părăsească confortul propriului cămin pentru a lucra împreună.

Fie că vorbim despre birouri sau spații de coworking, acestea trebuie să vizeze să optimizeze colaborarea, socializarea, productivitatea și creativitatea, punând accent pe facilități și experiențe inedite pentru planul profesional, dar aflat în echilibru cu viața profesională.

Biroul viitorului nu mai este despre separare, ci despre incluziune și colaborare. Într-un cuvânt, comunitate

Un studiu recent realizat de Harvard Business Review arată că 87% dintre respondenți privesc spațiul de coworking drept cadru pentru socializare, iar 54% dintre ei spun că petrec timp cu colegii lor în afara serviciului, datorită întâlnirilor din aceste spații.

Astfel, biroul viitorului este acela care favorizează interacțiunea dintre oameni, creează contexte de socializare și facilitează experiențele comune. Mai mult decât atât, aduce laolaltă oameni din industrii diferite, între care se creează sinergii care conduc la colaborări interdisciplinare sau la o viață personală mai împlinită a celor care frecventează astfel de locuri.

De asemenea, amenajările flexibile, design-ul modern și actualizarea configurației spațiului de lucru sunt elemente care nu ar trebui să lipsească unui campus care să favorizeze crearea de comunități. Un factor esențial în decizia de a se deplasa de acasă către acest spațiu este certitudinea că facilitățile disponibile sunt mai bune decât cele de acasă, pornind de la spațiul de lucru, la spațiile verzi din apropiere, restaurante, centre de conferințe, cafenele, săli de fitness și zone dedicate socializării și recreerii.

Și nu în ultimul rând, atât birourile, cât și spațiile moderne de coworking trebuie să răspundă standardelor actuale de sustenabilitate. Tot mai mulți angajați, mai ales cei din generațiile tinere, pun foarte mare accent pe impactul asupra mediului înconjurător și, așa cum ar fi de așteptat, acesta este un criteriu în alegerea locului în care să-și petreacă cea mai mare parte din timp. Un spațiu care nu respectă norme stricte privind impactul asupra mediului înconjurător nu va fi acceptat de către tineri.

Din aceste puncte de vedere, YUNITY Park se conturează a fi destinația potrivită pentru coworking și pentru a crea o comunitate de oameni, care deși pot lucra în industrii diferite, împărtășesc aceleași sisteme de valori și își petrec timpul liber împreună. Conceput ca un campus al viitorului, YUNITY Park reușește să reunească toate aceste criterii importante pentru angajații care vor să lucreze dintr-un spațiu modern, cu acces la numeroase facilități și experiențe gândite pentru ei. Având la bază cele mai exigente criterii de sustenabilitate, YUNITY Park pune la dispoziție chiriașilor și vizitatorilor săi spațiul public special construit, care oferă o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați, un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane, 2.000 de metri de alei pietonale și promenadă etajată, oglinzi de apă în trepte și spații creative pentru relaxare, întâlniri și evenimente.

Team

Recent Posts

Ferrari a publicat rezultatele vânzărilor. Lewis Hamilton, așteptat să conducă brandul spre victorie și pe burse

Ferrari tocmai și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, demers care s-a soldat cu o vânzare de…

22 de minute ago

Sorin Stanciu, Raiffeisen Digital Bank: Creditul nostru de nevoi personale va fi 100% digital, fără documente sau interacțiuni fizice

La un an de la lansarea pe piața din România, Raiffeisen Digital Bank pregătește un produs de creditare exclusiv digital.…

3 ore ago

Modificarea Legii RCA: șoferii români vor să aibă dreptul să întrebe asigurătorul la ce service își pot repara mașina

Majoritatea covârșitoare a șoferilor români consideră util să primească o listă cu unități service unde să își poată repara mașina,…

17 ore ago

„Catalizator de Începuturi” aduce tinerii artiști în lumina reflectoarelor

Proiectul „Catalizator de Începuturi”, sub egida „Cred în România” și cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al…

18 ore ago

Asociația GIC IOR-Titan acționează în instanță Primăria Capitalei pentru recuperarea zonei retrocedate ilegal din Parcul IOR

Asociația Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană…

18 ore ago

Secretele Festivalului Hoinar

Cu o experiență de 12 ani în managementul proiectelor culturale, Ruxandra Miuți este managerul Festivalului Hoinar, una din puținele inițiative…

19 ore ago