Antreprenori by eMAG Stiri

MasterCard Start Path, la nivel global

sept. 9, 2015 2 min

MasterCard Start Path, la nivel global

Reading Time: 2 minute

Startup-uri din intreaga lume sunt intr-o continua cautare de oportunitați globale pentru a-si extinde afacerile. Pentru a raspunde acestei necesitați, MasterCard a lansat programul Start Path Global, un parteneriat unic adresat startup-urilor, care se intinde pe parcursul a sase luni si care extinde programul Start Path,catre mai multe țari din Asia Pacific, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina.

Programul are la baza eforturile Start Path de pe parcursul ultimelor 18 luni, in care a asigurat suport operațional, parteneriate si investiții pentru peste 40 startup-uri care ajuta la dezvoltarea noii generații de soluții pentru comerț, precum Nymi, ZenCard, BillHop si Gone.     

Start Path Global a fost conceput, de asemenea, având ca prioritate startup-urile: mai exact, nu este nevoie ca un startup sa se relocheze, nu presupune costuri de capital, faciliteaza accesul imediat catre peste 60 de experți MasterCard, permite realizarea de proiecte pilot cu MasterCard sau clienți ai MasterCard si acorda drepturi depline asupra oricarei proprietați intelectuale dezvoltate in cadrul programului.

„Start Path conecteaza partenerii potriviți cu startup-urile potrivite, pentru a construiimpreuna viitorul comerțului. Acum, cu extinderea la nivel global, vom putea ținti o gama mai larga de startup-uri,pe care levom putea ajuta sa atinga succesul”, a spus Stephane Wyper, GlobalLead al MasterCard Start Path.

Pe masura ce Start Path se extinde pe plan internațional, startup-urile vor beneficia si de acces la Start Path Partners, un grup de peste 20 de companii de top din domeniile bancar, comercial si tehnologic, precum Rakuten, Samsung Card, TSYS, Target, Bank of Montreal si Santander InnoVentures. Programul Start Path Partners a fost creat pentru a le oferi unor clienți MasterCard selectați cu atenție, o prezentare in avanpremiera a unor tehnologii unice,si pentru a le asigura startup-urilor acces direct la aceste companii, pentru a-si testa soluțiile.

„Colaborarea cu MasterCard Start Path nepune in contact cu firme tinere si “disruptive”, care ar putea avea soluțiile pentru depasirea punctelor nevralgice cu care se confrunta comerțul global. Companiile care finalizeaza programul Start Path ar trebui sa fie bine pregatite, capabile si gata sa iasa pe piața. Acestea sunt exact genul de startup-uriambițioase pe care ne dorim sa le intâlnim”, a spus Mariano Belinky, Managing Partner la Santander InnoVentures.

Cum sa aplici la programul Start Path Global:

La fiecare trei luni, MasterCard Start Path va recruta o noua grupa de startup-uri, care sa demareze programul virtual de sase luni. Inscrierile pentru urmatoarea grupa sunt deschisepâna pe 18 septembrie 2015. Pentru a va inscrie, accesațipagina www.startpath.com. Programul este disponibil tuturor startup-urilor din afara Statelor Unite, care indeplinesc urmatoarele criterii:

  • Soluții deja implementate pe piața;
  • Echipa stabila si experimentata;
  • Vizarea unor oportunitați considerabile in sectoarele retail si tehnologie financiara;
  • Demonstrarea avantajelor fața de competitori;
  • Securizarea recenta a unei investiții Seed sau Seria A.

Pâna la 18 startup-uri vor fi invitate sa isi prezinte soluțiile adaptate pentru comerț in fața echipei MasterCard Start Path in Londra, pe 27 si 28 octombrie 2015. Intre sase si opt companii vor fi selecționate pentru viitoarea promoție globala, ale carei cursuri vor debuta la inceputul lui noiembrie. Membrii acestei viitoare clase vor fi de asemenea invitați sa participe la primul Summit Start Path Global Partner, care va avea loc in Berlin, intre 16 si 17 noiembrie, unde acestia vor avea ocazia sa intre in legatura cu parteneri de viitorai Start Path, precum si cu lideri de opinie din industrie.

MasterCard StartPath este o inițiativa globala de sprijinire a startup-urilor aflate in stadii incipiente.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: