Companii CSR

Țintă de sustenabilitate Heineken: neutralitatea emisiilor de carbon în producție până în 2030

13 mai 2021 3 min

Țintă de sustenabilitate Heineken: neutralitatea emisiilor de carbon în producție până în 2030

Reading Time: 3 minute

Compania Heineken a lansat programului global „2030 Brew a Better World” un nou set de angajamente ambițioase, ce au ca scop un impact pozitiv asupra mediului, sustenabilității sociale și consumului responsabil de alcool.

„Ne aflăm într-un deceniu cu provocări tot mai complexe. Viziunea noastră Brew a Better World pentru 2030 ridică standardele și ne permite să facem progrese mai rapide către o lume cu zero emisii nete, mai echitabilă și mai sănătoasă. Noile angajamente își au originea în strategia noastră de creștere echilibrată, EverGreen, și plasează sustenabilitatea și responsabilitatea pe primul plan, în capitolul pe care îl adăugăm poveștii noastre. Vreau să mulțumesc angajaților noștri entuziaști și dedicați pentru pasiunea lor continuă pentru acest subiect. Împreună, ne vom aduce contribuția pentru a crea o lume mai bună.”

Dolf van den Brink, CEO și Președinte al Comitetului Executiv al Heineken

Programul Heineken include mai multe ținte legate de reducerea impactului activității companiei asupra mediului, prin reducerea emisiilor de carbon, reducerea până la zero a deșeurilor și folosirea mai eficientă a apei. De asemenea, compania are și obiective ce vizează incluziunea, diversitatea și siguranța la locul de muncă, dar și promovarea unui consum moderat de alcool.

Impact net zero asupra mediului

  1. Neutralitatea emisiilor de carbon – Heineken a anunțat ambiția de decarbonizare a producției sale, la nivel global, până în 2030 și a întregului lanț valoric până în 2040. Compania își propune ca toate locațiile sale de producție să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, maximizând energia regenerabilă și eficiența energetică. Ca parte a acestui efort, compania își propune să-și reducă emisiile totale cu 30% până în 2030.
  2. Zero deșeuri – Heineken se angajează să elimine trimiterea deșeurilor la depozitele de deșeuri din cele 166 de unități de producție până în 2025. Va accelera utilizarea ambalajelor returnabile și va continua să dezvolte ambalaje inovatoare, cum ar fi cele mai recente ambalaje reciclabile Green Grip din Marea Britanie, care înlocuiesc inelele de plastic de unică folosință folosite pentru baxurile de doze, ajutând la reducerea utilizării plasticului cu 500 de tone în fiecare an.
  3. Impact pozitiv asupra apei – Heineken își va reduce și mai mult consumul mediu de apă, la 2,6 hectolitri pe hectolitru (hl/hl) în zonele cu deficit de apă și 2,9 hl / hl la nivel mondial. Compania își va echilibra în întregime resursele de apă utilizată, în zonele cu deficit de apă, așa cum face în Mexic, Spania, Egipt și Malaezia. De asemenea, va maximiza refolosirea și recircularea apei sale în zonele cu deficit de apă și va continua să colaboreze cu alți parteneri, prin intermediul fondurilor și alianțelor, pentru a sprijini sănătatea bazinelor hidrografice.

Incluziuni și echitate

  1. Incluziune și diversitate – Angajamentele globale ale Heineken pentru 2030 ridică ambițiile de sustenabilitate socială ale companiei, inclusiv atenția pe care o acordăm în continuare incluziunii și diversității. Heineken va crește gradul de reprezentare a femeilor în echipele de conducere, la 30% până în 2025 și 40% până în 2030, ca un pas către atingerea echilibrului de gen. Până în 2023, cel puțin 65% din echipele de conducere din fiecare țară, din fiecare regiune, vor fi compuse din cetățeni regionali, cu scopul de a spori diversitatea culturală și reprezentarea conducerii locale. De asemenea, până în 2023, toți managerii din companie, din întreaga lume, vor fi instruiți în practici de conducere incluzive, adăugându-se la miile de colegi care au parcurs deja formarea. Heineken dezvoltă o comunitate de peste 100 de ambasadori ai incluziunii și diversității.
  2. Loc de muncă corect și sigur – Heineken se angajează să plătească salarii egale pentru aceeași muncă, tuturor colegilor, indiferent de gen. Compania va evalua toate țările și va avea planuri de acțiune pentru orice eventuale lacune, până cel târziu în 2023. Mai mult, folosind evaluări noi, personalizate, ale unor terțe părți, ca punct de referință, fiecare angajat va câștiga nu doar un salariu minim legal, ci mai degrabă un salariu echitabil, până cel târziu în 2023, mai ales în comunitățile cele mai vulnerabile.
  3. Impactul asupra comunităților – Heineken stabilește inițiative de impact social pentru fiecare piață în care are operațiuni, susținând unul sau mai multe dintre obiectivele ONU de dezvoltare durabilă. De asemenea, va continua să sprijine fermierii mici, prin aprovizionarea cu ingrediente agricole în Africa, urmărind o creștere a volumului cu 50% până în 2025 față de 2020.

Moderație, fără consum excesiv de alcool

  1. Întotdeauna o alegere – Bazându-se pe succesul Heineken 0.0, începând din 2020, Heineken are peste 130 de opțiuni de mărci fără alcool. Compania va continua să investească în inovații pentru portofoliul său cu un conținut scăzut sau fără alcool, pentru a facilita accesul consumatorilor la astfel de opțiuni, în funcție de preferință și de ocazie. Până în 2023, compania se va asigura că două opțiuni fără alcool sunt disponibile pe majoritatea piețelor sale.
  2. Abordarea consumului excesiv de alcool – Heineken va continua să dezvolte parteneriate locale pentru a adresa provocarea reprezentată de consumul nociv de alcool, inclusiv a subiectelor precum prevenirea consumului de băuturi de către minori, consumul de băuturi alcoolice la volan, cât și consumul excesiv de alcool.
  3. Promovarea unui consum moderat – Heineken va utiliza 10% din bugetul de media al brandului Heineken pentru campanii de promovare a consumului responsabil, pentru a-și îndeplini angajamentul de a ajunge la un miliard de oameni cu mesajele despre consum moderat, în fiecare an.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: