Stiri Tech

Skill Cup – curs digital pentru educația copiilor în securitate online

7 iun. 2021 2 min

Skill Cup – curs digital pentru educația copiilor în securitate online

Reading Time: 2 minute

Un curs gratuit de formare, bazat pe aplicația mobilă Skill Cup și dezvoltat împreună cu echipa platformei Kaspersky Security Awareness, a fost lansat pentru a ajuta părinții și copiii lor să acceseze internetul mai eficient, în ceea ce privește securitatea cibernetică și etica digitală. Conceput pentru a acoperi problemele cheie și provocările cu care se pot confrunta copiii în timp ce își folosesc dispozitivele și navighează pe internet, programul gratuit este disponibil pentru dispozitive iOS și Android.

Ce conțin lecțiile

Subiectele din cadrul programului acoperă cele mai importante probleme de etică și instruire digitală, vorbind inclusive despre agresiunile cibernetice, regulile de comunicare cu străinii, conținutul periculos (cum ar fi grupurile și provocările populare) și tipurile de fraudă etc. La sfârșitul fiecărei lecții, se parcurge un scurt test pentru a evalua cunoștințele și înțelegerea subiectului.

Cursul este disponibil în prezent în engleză și rusă.

„În zilele noastre este greu să ne imaginăm copiii școlari fără gadget-uri la dispoziție. Deci, mai devreme decât mai târziu, părinții vor cumpăra primul smartphone pentru copilul lor, care va fi introdus într-o nouă lume digitală plină de provocări. Apoi vine dilema pentru orice părinte: cum să păstrezi un copil în siguranță față de diferitele amenințări cibernetice fără să interferezi prea mult cu spațiul său digital personal. Am venit cu ideea unui curs digital expres pentru părinți, care să le asigure înțelegerea clară a domeniului actualelor amenințări cibernetice pentru copii. De asemenea, cursul le va oferi câteva sfaturi și trucuri despre cum să mențină un nivel rezonabil de securitate fără a fi nevoie să recurgă la controlul excesiv sau la impunerea unor restricții dure”, spune Denis Barinov, Head of Kaspersky Academy.

Cu telefonul, din copilărie

Conform unei varietăți de sondaje, majoritatea copiilor folosesc deja anumite dispozitive până la vârsta de 11-12 ani. Cu toate acestea, pentru ca lumea digitală să rămână un spațiu sigur pentru copiii „născuți cu o tabletă în mână”, abilitățile de securitate cibernetică și etică digitală trebuie încurajate încă din copilărie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: