Companii Stiri

Romania, destinatie de afaceri

18 iul. 2014 2 min

Romania, destinatie de afaceri

Reading Time: 2 minute

Compania Frigoglass a anuntat integrarea unitatii de productie din Turcia in fabrica pe care o detine la Timisoara, cea mai importanta din Europa. Ca urmare a acestui proces, fabrica din Silivri, Turcia, isi va inceta operatiunile pana la sfarsitul lui 2014. Prin consolidarea operatiunilor din Europa, grupul Frigoglass isi va imbunatati semnificativ structura costurilor si isi va intari competitivitatea pe termen lung. Activitatile comerciale si de servicii cu clientii din Turcia vor continua fara intrerupere pe durata integrarii, dar si ulterior.

Prin aceasta actiune, Frigoglass isi ajusteaza capacitatea de productie la nivelul scazut al cererii din Europa din ultimii ani. Imbunatatirile continue ale productivitatii realizate prin implementarea principiilor de productie de tip Lean in cadrul fabricii din Romania au generat o capacitate suficienta pentru a prelua activitatile din Turcia si pentru a face fata oricaror potentiale cereri viitoare. De asemenea, un lant de aprovizionare reconfigurat va asigura livrarea in timp util a produselor pentru clientii din Turcia si Europa.

Acest proces de integrare va permite si consolidarea gamei Frigoglass in Europa catre o platforma de produse modulare, care va acoperi toate cerintele existente. Astfel, va fi redusa complexitatea activitatilor, se vor eficientiza costurile si se va securiza nivelul excelent de calitate, iar compania va investi si in departamentul de Proiectare si Dezvoltare a produselor in Romania.

“Integrarea operatiunilor din Turcia in cadrul fabricii din Romania este un pas important pentru Frigoglass. Va genera economii importante, va imbunatati absorbtia costurilor in general si va reduce complexitatea operatiunilor noastre din Europa. Cu aceasta integrare demonstram ca suntem gata sa facem schimbari majore pentru a imbunatati  continuu performanta companiei si pentru a creste valoarea pentru clienti”, a spus Torsten Tuerling, Chief Executive Officer Frigoglass.

Frigoglass este partener strategic al companiilor de bauturi la nivel mondial. Este lider global in domeniul Ice Cold Merchandiser (ICM) si principalul furnizor de ambalaje din sticla pe pietele in crestere din Africa de Vest. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: