Companii Stiri

Meseriasi din Tara lui Andrei

iul. 15, 2016 2 min

Meseriasi din Tara lui Andrei

Reading Time: 2 minute

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei 2016270 de elevi din licee tehnologice si scoli profesionale sunt cu un pas mai aproape de a deveni electricieni, constructori, mecanici auto, operatori sonda, sau bucatari datorita Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei organizata de OMV Petrom va incepe duminica, 17 iulie 2016, la Bran. Anul acesta, Tabara reuneste peste 270 de elevi de la scolile profesionale si liceele tehnologice, care studiaza la unul dintre urmatoarele domenii: petrol si gaze, constructii, instalatii si lucrari publice, mecanica, electric si turism si alimentatie. Alaturi de cei 270 de elevi, in Tabara vor fi prezenti si 55 de profesori.

Tabara Meseriasilor este un proiect educational adresat elevilor de la scolile profesionale si liceele tehnologice din Romania, care completeaza programa scolara, ajutand viitorii meseriasi sa fie mai pregatiti pentru piata muncii, dupa incheierea studiilor.

Timp de 7 zile meseriasii participa la un program intens care imbina profilarea vocationala, cursurile de dezvoltare personala si atelierele practice specifice fiecarei meserii. In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, elevii invata notiuni de baza despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial, dar si pregatirea in fata angajatorului. In continuare, elevii participa la atelierul practic, in care lucreaza cot la cot alaturi de mentorul lor-un profesionist din domeniu, pentru a realiza un proiect final, specific meseriei alese.

OMV Petrom va acorda 40 de burse in valoare de 500 de lei/luna celor mai priceputi elevi din tabara pentru a-si putea continua studiile si a-si duce pasiunea mai departe.

Printre mentorii de anul acesta se numara specialistii OMV Petrom, pilotul auto Gabi Onofrei, chef Cezar Munteanu si initiatorii proiectului EFdeN: Claudiu Butacu si Mihai Toader-Pasti. La sfarsitul taberei, 40 deviitori meseriasi vor primi burse in valoare de 500 de lei/luna, in anul scolar 2016-2017. De asemenea, cei 55 de profesori participa la un curs de specialitate organizat de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, in urma caruia sunt recompensati cu 25 de credite.

„Din editia de anul trecut am vazut cat de important este ca acesti copii sa aiba contact direct cu profesionisti din domeniile pe care ei si le-au ales si cu experienta reala a viitoarei profesii. Tabara Meseriasilor este un proiect care ar trebui replicat la nivel national pentru intreg sistemul de invatamant profesional”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Prima serie din Tabara este deschisa de cei 70 de elevi din Scoala Petrolistilor- proiectul prin care OMV Petrom a creat 6 noi clase in licee tehnologice din Arges, Bacau si Dambovita, cu 2 specializari: operator sonde sau operator la extractia, transportul, tratarea si distributia gazelor.

In continuare, in Tabara vor sosi cei 200 de elevi de la scolile profesionale si liceele tehnologice din Gorj, selectati din peste 460 de aplicanti. Acestia sunt repartizati in patru serii, conform domeniului studiat: electric, mecanic, constructii si turism si alimentatie.

Specializarile studiate in Tabara au fost alese analizand nevoile de pe piata muncii din Gorj, pentru a se asigura astfel pregatirea elevilor in domeniile cele mai cautate din judet.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: