Business Companii

Sanofi a donat un milion de doze dintr-un medicament vital în lupta împotriva COVID-19

4 apr. 2020 < 1 min

Sanofi a donat un milion de doze dintr-un medicament vital în lupta împotriva COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Compania farmaceutică Sanofi a donat Ministerului Sănătății un milion de doze de Hidroxiclorochinină, un medicament vital în tratarea COVID-19. Cu aceste 18.000 de cutii (1.080.000 de doze) vor putea fi tratați 45.000 de pacienți din România.

Medicamentele donate sunt deja în depozitul de la Unifarm și în cel mai scurt timp vor fi distribuite spitalelor de fază 1 și spitalelor suport. Lista tuturor spitalelor unde vor ajunge aceste medicamente a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătății

”Hidroxiclorochină este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Donația consistentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienți infectați”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

”Ca și în cazul celorlalte țări, Sanofi a răspuns imediat solicitării autorităților naționale și ne bucurăm că am reușit să donăm Ministerului Sănătății hidroxiclorochină conform necesarului primit de la autorități. Lucrăm în continuare cu autoritățile din România pentru a sprijni acțiunile derulate de profesioniștii din domeniul sănătății pentru depășirea cât mai rapidă a acestei situații de criza”, au declarat reprezentanții Sanofi. 

Foto: © Photovs | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: