Companii Stiri

Meta Estate Trust a atras 21 mil. lei de la investitori prin plasament privat, înainte de listarea pe piața AeRO

13 iul. 2021 3 min

Meta Estate Trust a atras 21 mil. lei de la investitori prin plasament privat, înainte de listarea pe piața AeRO

Reading Time: 3 minute

Compania imobiliară Meta Estate Trust a încheiat un plasament privat prin care a atras 21 de milioane de lei de la investitori.

Această etapă de finanțare face parte din procesul de pregătire al companiei în vederea listării acțiunilor la Bursa de Valori București în primul trimestru al anului 2022. Capitalul atras va fi utilizat pentru achiziții de apartamente in faza de construcție  în orașe cheie ale României, precum și pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, in principal locali.

Plasamentul privat început în data de 8 iulie s-a închis anticipat cu succes, confirmând astfel interesul ridicat din partea investitorilor pentru companie. Investitorilor care au subscris în acțiunile META li s-au alocat acțiuni pentru suma integral investită.

Prin prisma plasamentului privat, un total de 20 milioane de acțiuni noi au fost subscrise de către 65 de investitori, persoane fizice și juridice, la un preț de 1,05 lei pe acțiune. Valoarea nominală a unei acțiuni Meta a fost de 1 leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 5%. Valoarea minimă a subscrierii individuale a fost de 100.000 de lei, iar cea maximă a fost plafonată la nivelul de 4 milioane de lei per investitor.

Toți investitorii care au participat la plasamentul privat au beneficiat de o alocare de acțiuni preferențiale în valoare totală de 14,425% din capitalul investit – o premieră pentru piața de capital românească. După închiderea plasamentului privat, capitalul social al Meta Estate Trust este de 39,1 milioane lei.

„Închiderea cu succes a primului plasament Meta adresat investitorilor este o dovadă a faptului că proiectul nostru răspunde nevoilor pieței locale de capital. Feedback-ul primit până acum ne arată că investitorii locali au nevoie de oportunități pentru a-și diversifica portofoliile prin expunerea la proprietăți imobiliare, iar conceptul de afaceri al Meta se adaptează perfect acestor cerințe. Având la bază succesul acestui plasament privat, plănuim ca în ultimul trimestru al acestui an să organizăm o altă ofertă, în urma căreia ne dorim să atragem suma de 35,9 de milioane de lei.”

Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust

În aprilie  2021, Meta a închis prima rundă de finanțare, după ce a atras 19 milioane de lei de la 30 de investitori. Cu capitalul atras din prima rundă de finanțare, Meta Estate Trust a achiziționat 46 de proprietăți în perioada aprilie – mai 2021 – apartamente noi în București, Constanța și Mamaia Nord.

Pentru a maximiza rentabilitatea investiției, înainte de a fi vândute sau închiriate către clientul final, unele apartamente vor fi modernizate cu sprijinul Delta Studio, acționar Meta și unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de design interior de lux din România.

Plasamentul privat din iulie 2021 a fost intermediat de Intercapital Invest SA, în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori București, companie cu o prezență de peste 20 de ani în piața financiară românească.

Înainte de listarea acțiunilor Meta  pe piața AeRO în primul trimestru al anului viitor, compania intenționează să organizeze încă o rundă de finanțare pentru a atrage capital de dezvoltare suplimentar până la atingerea nivelului de 75 de milioane de lei a capitalului social cu un an mai devreme decât estimările inițiale.

„Capitalul subscris de investitori ne va ajuta să ne consolidăm poziția pe piața imobiliară din România. Suntem in proces de extindere a portofoliului, a domeniului de activitate și ne mărim deja echipa într-un ritm mult mai rapid decât am anticipat inițial. Suntem bucuroși, deoarece cu sprijinul acestei finanțări vom putea finaliza un număr semnificativ de proiecte ce constau în achiziții de active imobiliare cu care suntem deja în negociere.”

Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust

Meta Estate Trust are o structură de tip holding și își propune să fructifice cele mai bune oportunități din sectorul local imobiliar, cu accent pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat pentru început de București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Activitatea Meta Estate Trust se concentrează pe cinci linii de business: achiziționarea și revânzarea de proprietăți rezidențiale, activitatea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari de proprietăți rezidențiale, reamenajare și revânzare de apartamente, activități de închiriere și asocieri în proiecte de parcelare și urbanizare.

Pentru perioada 2022 – 2024, Meta își propune să își majoreze capitalul atras până la un total de aproximativ 180 milioane de lei. Meta Estate Trust este administrată de o companie de management, Meta Management Team SRL, înființată de cei șase inițiatori ai proiectului: Eugen Voicu – prin Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, Adrian Stanciu – membru fondator al Erudio și Ascendis Consulting, compania Delta Studio – prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea și Cosmin Mizof – Head Risk Management la Certinvest și compania Mentor 2 Invest.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: