Antreprenori by eMAG Business Stiri

Micii vegetali Verdino se găsesc de acum înainte și în Cora și Carrefour

02/09/2020 < 1 min read

Micii vegetali Verdino se găsesc de acum înainte și în Cora și Carrefour

Reading Time: < 1 minut

Salconserv Food, primul și singurul producător român care oferă o alternativă pe bază de proteine de mazăre la produsele din carne, anunță că toată gama sa de produse se găsește și în reţelele CORA şi Carrefour. Produsele Verdino se comercializează, de asemenea, în Auchan, Kaufland și în rețeaua Rewe, precum și online, pe platforma proprie a companiei.

Produsele Verdino au aspectul cărnii tocate și nu conțin colesterol, antibiotice, soia şi nici organisme modificate genetic. Sunt o sursă importantă de proteine și sunt colorate natural, cu pudră de sfeclă roșie. Acestea se adresează flexitarienilor, veganilor ori vegetarienilor care doresc să-și obțină proteinele din plante, din motive de sănătate, etice sau de sustenabilitate.

Gama include burgeri, mici, carne tocată, parizer, cârnăciori, salam, crenvurști, brânzeturi din ulei de cocos și specialități precum Mortadella cu fistic ori Bacon. Acestea sunt produse la Mediaș de către Salconserv Food, business fondat de antrepreonorii Raul Ciurtin și Eberhart Răducanu, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

Conform Asociației Vegetarienilor din România, 3% din români nu mai consumă carne, iar numărul lor este în creştere. Mai mult, potrivit ultimului raport ONU, în 2020 s-a constatat cel mai mare declin al consumului de carne înregistrat în ultimele două decenii la nivel mondial. 

Mazărea este considerată proteina viitorului pentru că în producția unui kilogram de mazăre se consumă cu 87% mai puţină apă și se emite cu 90% mai puțin CO2 decât în producția unui kilogram de carne.

Piața globală a cărnii pe bază de plante era estimată la 12,1 miliarde de dolari în 2019 și se consideră că va ajunge la 27,9 miliarde de dolari până în 2025, cu o rată anuală de creștere de 15% (Euromonitor 2019).

One Comment
  1. Mariana

    Sunt cei mai buni mici vegetali, multumesc pentru informatie!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă