Management Stiri

Minte sanatoasa in corporatie sanatoasa

28 iul. 2015 2 min

Minte sanatoasa in corporatie sanatoasa

Reading Time: 2 minute

Aproape opt din zece participanti la triatlon considera ca practicarea sportului le influenteaza pozitiv dezvoltarea pe plan personal si profesional

76% dintre participantii la triatlon sunt de parere ca o rutina sportiva este benefica dezvoltarii in cariera, potrivit studiului “Influenta sportului in viata personala”, realizat de Fundatia eMag, in randul celor peste 700 de participanti la competitia “Fara Asflat”. Marea majoritate a respondentilor considera ca, prin practicarea cu regularitate a unui sport, reusesc sa se dezvolte pe plan personal si profesional, in timp ce numai un procent este de parere ca nu exista nicio legatura intre cele doua.

“Din afara, cele trei probe specifice unui triatlon – inot, ciclism si alergare – pot fi vazute doar ca o activitate sportiva intensa, care ii solicita pe participanti fizic si psihic in timpul competitiei. Insa un triatlonist are nevoie de multa pregatire inainte, de o rutina sportiva, deci si de disciplina. Astfel, triatlonistii devin mult mai organizati si mai determinati sa isi depaseasca propriile limite, atat pe plan personal, in competitiile la care participa, cat si in cariera”, spune Tudor Vlad, initiatorul proiectului “Fara Asfalt” si presedintele Fundatiei eMag.

Din totalul respondentilor, 75% declara ca practica in mod regulat un sport, iar pentru participarea la primul triatlon al sezonului “Fara Asfalt” la mare, care a avut loc pe 30 mai, in rezervatiile naturale 2 Mai – Vama Veche si Hagieni – Albesti, 72% dintre participanti au alocat cel putin o luna pentru a se antrena in acest scop. Potrivit sondajului, participantii la triatlon intra in competitii in primul rand pentru starea de bine (40% dintre respondenti) si depasirea barierelor fizice si psihice (34%).

Foto: Dreamstime

Fara Asfalt_profilul participantului la triatlon_2015

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: