Finanțe Stiri

Misu Negritoiu, numit in conducerea ESMA

25 sept. 2015 2 min

Misu Negritoiu, numit in conducerea ESMA

Reading Time: 2 minute

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, a fost numit presedinte al Comitetului pentru Analize Economice si de Piata din cadrul Autoritatii Europene pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA), cu un mandat de doi ani.

Decizia a fost luata in cadrul reuniunii de la Paris a Consiliului Supraveghetorilor ESMA, forul de conducere al autoritatii.

Comitetul pentru Analize Economice si de Piata este format din reprezentanti ai autoritatilor competente in supravegherea pietei de capital din cadrul UE si beneficiaza de expertiza unui grup de profesori in finante si economie din mari universitati europene si analisti specializati in domeniul pietelor financiare, se arata intr-un comunicat al ASF.

Principalele linii de actiune pe care se concentreaza comitetul sunt identificarea pro-activa si evaluarea la nivel micro-prudential a evolutiilor si potentialelor riscuri si vulnerabilitati de pe pietele financiare, alaturi de realizarea unor analize cost-beneficiu si de impact privind initiativele de reglementare si supraveghere a pietelor.

“Dezvoltarea unor capacitati de excelenta in domeniul analizelor de piata si al monitorizarii evolutiilor din sectorul financiar a devenit o cerinta esentiala pentru exercitarea in mod eficient a rolului de supraveghere a entitatilor participante si de protejare a consumatorilor, pe masura provocarilor crescande din ultimii ani. Eforturile pe care le-am initiat in acest sens si la nivelul ASF se reflecta deja in coagularea unui corp de profesionisti a carui capacitate analitica s-a putut vedea atat in Raportul anual al ASF pe 2014, cat si in primul Raport semestrial integrat de prezentare a evolutiilor de pe cele trei piete pe care le supraveghem – asigurari, piata de capital si pensii”, a declarat Misu Negritoiu, presedintele ASF.

Comitetele permanente ale ESMA sunt coordonate de reprezentanti ai autoritatilor nationale in Consiliul Supraveghetorilor ESMA, desemnati pe baza experientei profesionale acumulate in domeniul de activitate al fiecarui comitet.

Infiintata in 2011, ESMA este unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiara, aflandu-se intr-o cooperare stransa cu Autoritatea Bancara Europeana si cu Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale.

Membru cu drepturi depline al ESMA, ASF este reprezentata in Consiliul Supraveghetorilor la nivel de presedinte si participa la activitatea de reglementare prin implicarea in activitatile comitetelor permanente si ale grupurilor de lucru.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: