fbpx
Finanțe Stiri

Moody’s: rating Baa2 pentru emisiunea de obligațiuni ipotecare Alpha Bank

10/04/2019

author:

Moody’s: rating Baa2 pentru emisiunea de obligațiuni ipotecare Alpha Bank

Agenția Moody’s a acordat ratingul Baa2, categoria “investment grade” (recomandat pentru investitii) pentru prima emisiune de obligațiuni ipotecare in valoare de 200 mil. euro din cadrul Programului anunțat de Alpha Bank România.

Ratingul obligațiunilor ipotecare ce urmează să fie emise de Alpha Bank România este cu o treaptă peste ratingul suveran al României (Baa3), reflectând calitatea foarte bună a creditelor din portofoliul băncii.

Obligațiunile emise în cadrul Programului sunt garantate cu un portofoliu de creanțe decurgând din contractele de credit ipotecar/de investiții imobiliare aflate în derulare, fără ca emisiunea de obligațiuni ipotecare să atragă modificări în privința termenilor contractuali agreați anterior cu clienții băncii sau a garanțiilor aferente contractelor de credit.

Alpha Bank România a anunțat ieri lansarea Programului de obligațiuni ipotecare în valoare de 1 miliard euro. Acesta este primul program de obligațiuni ipotecare din Romania. Alpha Bank intenționează să listeze obligațiunile emise în cadrul Programului atât pe Bursa din Luxemburg, cât și pe Bursa de Valori București.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE