Stiri Tech

MorphL, un start-up românesc la Techstars Montréal

12 sept. 2019 2 min

MorphL, un start-up românesc la Techstars Montréal

Reading Time: 2 minute

Startup-ul românesc MorphL a fost selectat în Techstars Montréal AI, un program canadian de accelerare dedicat inteligenței artificiale. Echipa MorphL dezvoltă un produs AI-as-a-platform al cărui scop este să susțină companiile să crească prin optimizarea eforturilor de marketing în baza predicțiilor legate de comportamentul clienților.

Clienți precum Mobexpert, compania spaniolă JOT Internet Media sau PressOne deja folosesc platforma MorphL, integrând în organizație aplicații ale inteligenței artificiale fără să fie nevoie să recruteze specialiști din domeniu.

Timp de 13 săptămâni, co-fondatorii Ciprian Borodescu (CEO) și Alexandra Anghel (CTO) vor lucra cu mentori specializați pe IA din toată lumea, lucrând constant la îmbunătățirea platformei.

Programul începe pe 9 septembrie 2019 și culminează cu un Demo Day la început de decembrie. Startup-urile care trec prin perioada de accelerare de la Techstars primesc frecvent oferte de finanțare din partea investitorilor interesați de aplicațiile din zona inteligenței artificiale.

„Din rezultatele deja obținute putem vedea clar cum folosirea modelelor predictive MorphL duce la creștere exponențială – în vânzări, utilizatori, trafic – și la reducerea costurilor prin automatizarea proceselor în baza inteligenței artificiale”, a declarat Ciprian Borodescu, Co-fondator și CEO MorphL.

Prin platforma MorphL, companiile pot previziona aspecte cheie din comportamentul consumatorilor, precum: Next Shopping Stage Prediction: în ce etapă a procesului de cumpărare urmează să treacă; User Intent Prediction: intenția de cumpărare din spatele cuvintelor cheie folosite în căutări; Churn Prediction: probabilitatea de a renunța la abonamentul plătit sau la folosirea unui site/produs; Customer Lifetime Value Prediction: valoarea previzionată a clientului pe durata relației sale cu compania și altele.

MorphL devine astfel parte din a doua serie de incubare a acceleratorului din Montréal, în prima serie fiind selectați fondatori din SUA, UK, Israel, Chile și Canada.

“Inteligența artificială nu este o industrie: este o tehnologie care va influența profund și care va schimba toate industriile. Prin urmare, căutăm companii ce nu au neapărat un interes specific legat de acest sector, ci care au idei care pot schimba cu adevărat o industrie sau alta”, spune Bruno Morency, Managing Director Techstars Montréal AI.

MorphL a obținut anterior finanțare și susținere din partea European Data Incubator și Google Digital News Initiative, dobândind validarea produsului și a contextelor în care platforma poate avea cel mai mare impact. 

Techstars este este o rețea globală care ajută antreprenorii să construiască companii de success și al treilea cel mai important accelerator pentru startup-uri din lume. Până acum, rețeaua a investit în 1557 de startup-uri, dintre care 134 au avut exit de succes. În total, startup-urile care au absolvit Techstars au primit finanțare de peste 8 miliarde de dolari, cu o investiție medie per startup de 4,5 milioane de dolari.

Printre cele mai cunoscute companii care au trecut prin acest program de accelerare se numără SendGrid, DigitalOcean, Sphero (creatorii roboțelului BB-8), Next Big Sound (care au fost cumpărați de Pandora Radio) și PillPack (care a primit finanțare de peste $64 milioane de dolari).

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: