Digital

Airbnb oferă experiențe online, în încercarea de a ține gazdele și oaspeții aproape

apr. 27, 2020 2 min

Airbnb oferă experiențe online, în încercarea de a ține gazdele și oaspeții aproape

Reading Time: 2 minute

Ce faci când turismul global este, practic, inexistent din cauza pandemiei de COVID-19, iar tu ești cea mai mare platformă globală de ospitalitate peer-to-peer? Este întrebarea la care Airbnb încearcă să răspundă în această perioadă.

Una dintre opțiunile explorate de companie se referă la lansarea Airbnb Online Experiences, o formulă exclusiv online a segmentului Airbnb Experiences lansat în 2016 în încercarea de a-și extinde activitatea de la simpla intermediere a cazării între gazde și turiști.

Despre ce este vorba mai exact? Noi modalități oferite utilizatorilor platformei să intre în legătură, să călătorească virtual către diverse destinații și, pentru gazde, să poată câștiga bani în timpul pandemiei de COVID-19.

Printre opțiunile oferite de Airbnb se numără meditații cu călugări budiști, întâlniri virtuale cu câinii din Cernobîl (just great, not terrible!), o experiență de gătit cu o familie marocană sau activități de echipă, cum ar fi să faceți cafeaua perfectă, alături de un degustător profesionist. Desigur, puteți alege orice altceva din pagina principală de experiențe online.

„Legăturile dintre oameni se află la baza a tot ceea ce facem. Cum atâția oameni sunt nevoiți să stea în casă ca să-și protejeze sănătatea, vrem să le oferim gazdelor noastre posibilitatea de a intra în legătură cu comunitatea noastră globală de oaspeți în singurul fel posibil acum, online”, spune Catherine Powell, care conduce divizia Airbnb Experiences.

De la lansarea din 2016, varianta offline a Airbnb Experiences oferea tururi, evenimente și activități realizate de persoane și companii în orașe din toată lumea, completând astfel simpla ofertă de cazare și oferind servicii similare cu cele ale agențiilor de turism.

Acum, în versiunea online, gazdele pot face ateliere sau lecții pentru diverse activități. Fiecare experiență costă de la câțiva dolari până la 65 de dolari de persoană. Desigur, în conformitate cu modelul consacrat, gazdele vor plăti un comision către Airbnb pentru aceste experiențe, la fel cum se întâmpla și până acum.

 

One Comment
  1. Gloria
    E o alternativa buna la experientele din viață reala (călătorii, concerte etc.). Am lansat și eu una de curând, Dracula's Transylvania :) Mai sunt încă doua experiențe românești foarte apreciate, una in închisoarea Jilava și alta despre perioada comunista. Cea de la Jilava am testat-o și e foarte interesanta, și cred ca și cealaltă e foarte buna.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: