Stiri

Mutari de pe Rasdaq pe AeRO

27/03/2015 < 1 min read

Mutari de pe Rasdaq pe AeRO

Reading Time: < 1 minut

Inox Magurele, Petrocart Piatra Neamt si Ducatex Jilava sunt primele trei companii care se transfera de pe piata Rasdaq pe piata AeRO incepand cu 27 martie.

Cele trei companii au avut drept Consultant Autorizat in procesul de transfer Casa de brokeraj Prime Transaction, care va continua sa le acorde asistenta pentru inca 12 luni dupa listarea pe AeRO.

Inox Magurele este specializata in productia de echipamente pentru uz profesional pentru bucatarii, servirea produselor alimentare, zonele de prelucrare si afisare a produselor alimentare, avand in 2013 o cifra de afaceri de 12,3 milioane lei (2,8 milioane euro). Petrocart activeaza pe piata de hartie absorbanta (hartie igienica, prosoape de bucatarie, servetele de masa si servetele nazale), dar produce, totodata, si carton. Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 47,7 milioane lei (10,7 milioane euro), in crestere cu 65% fata de anul 2013. Ducatex produce articole de cauciuc si a avut in 2013 afaceri de 16 milioane lei (3,6 milioane euro).

AeRO a fost creata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a oferi o piata cu cerinte de raportare mai putine pentru companiile listate, dar in acelasi timp cu suficienta transparenta pentru a-i motiva pe investitori sa tranzactioneze. AeRO a atras deja interesul mai multor companii antreprenoriale si al unui numar important de companii de pe Rasdaq, convingandu-le sa treaca pe aceasta piata noua. „AeRO este o noua sansa pentru companiile care vor sa foloseasca piata de capital in beneficiul lor si al investitorilor, in special prin atragerea de capital pentru sustinerea proiectelor, dar si pentru pregatirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenta, listarea pe piata reglementata”, afirma reprezentantii BVB.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă