Companii Stiri

Crestere pe piata pardoselilor decorative

14 iul. 2015 2 min

Crestere pe piata pardoselilor decorative

Reading Time: 2 minute

Pardoselile decorative sunt tot mai cautate de romani, in detrimentul placilor ceramice sau a parchetului

Romanii incearca tot mai des sa se alinieze la trendurile europene in materie de pardoseli, cautand deopotriva unicitatea unui design personalizat si diferentiat, cat si functionalitatea si modernismul spatiilor interioare. Astfel, din ce in ce mai multi romani opteaza pentru sisteme decorative de pardoseala in detrimentul variantelor clasice: PVC, parchet sau placile ceramice. Desi tarile vestice sunt reconoscute pentru folosirea sistemelor sintetice decorative, acestea sunt inca o noutate pe piata locala, fiind folosite in special in cadrul spatiilor comerciale. Insa, in ultimii ani, cererile pentru astfel de amenajari au inceput sa vina si din partea clientilor din segmentul rezidential.  

„Chiar daca aceste sisteme de pardoseli sunt mai putin cunoscute, deschiderea tinerilor arhitecti pentru depasirea conventionalului, tendinta fireasca de maturizare a pietei sustinuta si de numarul crescator al proprietarilor de vile, case de vacanta, spatii de agrement si relaxare care au inceput sa se inspire din locurile pe care le viziteaza in strainatate au determinat o usoara crestere a cererii pentru aceste sisteme de acoperite a pardoselilor. Un segment care prezinta potential de crestere rapida este reprezentat de piata locuintelor”, spune Aurelian Pascale, Manager Divizie Flooring la Sika Romania.

Potrivit reprezentantului companiei, primul loc pe piata locala de pardoseli este ocupat de cele industriale, intr-o proportie de 50%. Topul este completat cu pardoselile comerciale (20%) si cele pentru parcari auto (20%). Restul de 10% este atribuit segmentului rezidential. „In ultimii ani am observat o cerere in crestere pe segmentul rezidential si estimam ca, in trei ani, procentul din piata ce revine acestuia va ajunge la circa 15%”, adauga Pascale. Tot reprezentantul companiei subliniaza ca in urmatoarea perioada se va inregistra un avans cu 5% al valorii si volumelor determinat, cu precadere, de reluarea proiectelor imobiliare, atat rezidentiale, cat si comerciale, dar si a celor industriale de mari proportii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: