BizRemote by certSIGN Stiri

Neuroaxis lansează un ebook pentru sănătatea creierului

29 apr. 2020 2 min

Neuroaxis lansează un ebook pentru sănătatea creierului

Reading Time: 2 minute

Clinica de neurologie Neuroaxis lansează „Brain Workout”, un ebook gratuit care conține exerciții pentru memorie și concentrare pentru toți cei care vor să își păstreze sănătatea creierului și în perioada de izolare

Stilul nostru de viață s-a schimbat complet în ultimele săptămâni. Dacă până de curând eram hiper-activi, călătoream, ieșeam cu familia in parc, făceam sport alături de prieteni, acum aceste coordonate de viață nu mai sunt posibile, iar noi trebuie să ne izolăm în case pentru a fi în siguranță. În loc să fie un scenariu de panică și anxietate, această perioadă poate fi o experiență de auto-cunoaștere și cunoaștere în general. Este motivul pentru care clinica de neurologie Neuroaxis a lansat un eBook plin de metode prin care să-ți calmezi mintea și o menții alertă și sănătoasă pentru când vom ieși din izolare.

„Nu avem acces la exterior, așa că vă propun să ne concentrăm pe interior. Adică să avem grijă de sănătatea noastră mentală, fizică și emoțională. De corpul nostru putem avea grijă cu hrana potrivită și exerciții fizice iar de suflet ne îngrijim ținând legătura virtuală cu prietenii și familia. Pentru a păstra echilibrul trebuie să fim atenți și la componenta psihică a vieții noastre”, spune Cătălina Hogea, medic psihiatru la Neuroaxis.

Așa a apărut eBook-ul „Brain Workout. Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului”, un calendar cu 30 de activități zilnice care să mențină creierul alert, în formă. Medicii Neuroaxis s-au transformat în antrenorii personali ai creierului construind un plan concret de provocări zilnice cu ajutorul cărora să se păstreze creierul sănătos și pregătit să se adapteze situației existente dar și să înfrunte noua normalitate post Covid 19.

„Așa cum facem exerciții pentru ca mușchii să nu se atrofieze, tot așa trebuie să ne îngrijim de creier și de minte. Pentru corp ne gândim la un program de exerciții care ne ajută sa ne lucrăm diferite zone de mușchi. În cazul creierului este la fel. Doar că nu lucrăm cu gantere, ci cu conexiuni neuronale. Exersăm memoria, atenția, viteza de procesare a informației, inteligența, abilitățile sociale. Sunt numeroase studii care arată că jocurile și exercițiile pentru creier îmbunătățesc funcțiile cognitive, că dansul încetinește îmbătrânirea creierului, că viața socială complexă ajută la dezvoltarea lui”, explică Dr. Bianca Nițu, medic neurolog Neuroaxis.

Cele 30 de activități sunt împărțite în cinci mari categorii: exerciții fizice, exerciții mentale, creație & învățare, confort psihic și socializare, utile atât în perioada de izolare cât și după terminarea ei.

Neuroaxis este prima clinică integrată de neurologie din București care oferă servicii de diagnostic, tratament și monitorizare în toate ramurile neurologiei și specializărilor conexe acesteia: ecografie Doppler, neurochirurgie, psihiatrie, cardiologie, reumatologie. În această perioadă clinica este deschisă pentru consultații fizice dar medicii săi sunt disponibili și pentru consultații online, prin telemedicină.

eBook-ul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul clinicii.

Foto: © Jakub Jirsák | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: