fbpx
Management Stiri

Nevenca Doca, BT: Relevanta muncii tine angajatii motivati2 min

17/06/2015 2 min read

author:

Nevenca Doca, BT: Relevanta muncii tine angajatii motivati2 min

Reading Time: 2 minute

Relevanta muncii ii tine pe oameni motivati iar rolul sefului este ca fiecaruia dintre colegi sa ii arate relevanta muncii lor, considera Nevenca Doca, Director Executiv Resurse Umane Banca Transilvania (BT).

“Fii atent si invata din feedback-ul si comentariile colegilor tai si nu te teme sa iti arati vulnerabilitatea. Intreaba-i care e calitatea pe care o apreciaza cel mai mult la tine, ca sef, daca oamenii tai se simt inspirati de tine”, a declarat reprezentanta BT, la evenimentul Management 360, organizat de Biz.

Cum pot fi ajutati colegii sa invete? Antrenandu-i, crescand treptat complexitatea sarcinilor delegate, stimulandu-i sa invete si facand locul de munca atractiv, adica ajutandu-i sa inteleaga relevanta muncii lor. Asa se castiga timp, energie si entuziasm in echipa, loialitate si rezultate mai bune. Totodata, organizatia tine pasul cu vremurile si munca devine placuta.

“Nu ne permitem sa nu invatam in permanenta, pentru ca schimbarea vine peste noi. Este suficient sa ne gandim cat a evoluat telefonul mobil in ultimii ani”, a declarat reprezentanta BT, adaugand ca dinamica schimbarilor tehnologice a crescut exponential in ultimii 20 de ani. Ea a aratat ca evolutiile tehnologice ar putea elimina anumite joburi de pe piata muncii, astfel ca un plan de cariera este esential.

Nevenca Doca a aratat ca Banca Transilvania nu este o corporatie, este un amestec intre corporatie si antreprenoriat, dar fiind o organizatie mare este preocupata de planificarea de cariera. Academia liderilor intreprinzatori, un program dezvoltat de Harvard Business Academy pentru instituatia financiara. “70 dintre colegi participa la aacest program de dezvoltare care se va finaliza cu un examen si o certificare. Obiectuvul programului este sa dezvoltam o noua generatie de lideri”, a aratat reprezentanta BT. Programul de dezvoltare al bancii are doua module – pentru noii manageri si pentru “managerii de manageri”.

Nevenca Doca a aratat ca dincolo de trainigurile platite exista si varianta cursurilor gratuite www.coursera.org www.harvardbusiness.org www.ted.com.

“Orice invatam ramane pentru noi, asta ii spun si fiicei mele. Nu poate sa iti ia nimeni – nici compania, nici managerul, nimeni, inveti pentru tine!”, a spus Nevenca Doca, adaugand ca este insa nevoie sa fii organizat. Poti sa iti aloci 30 de minute in fiecare zi sa citesti, sa inveti ceva care sa te ajute sa “cresti”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *