Lifestyle

New Media Castle: experiența unică de la Electric Castle 2019

9 iul. 2019 3 min

New Media Castle: experiența unică de la Electric Castle 2019

Reading Time: 3 minute

Au mai rămas doar opt zile până la Electric Castle, evenimentul muzical anual care oferă o experiență autentică de 5 zile, între 17 și 21 iulie. Festivalul se desfășoară în fiecare an la castelul Bánffy din Bonțida, un mic sat istoric din apropierea orasului Cluj Napoca din Transilvania.

Opt artiști mondiali vor crea un showcase în New Media Castle, o redescoperire a arhitecturii Castelului Banffy, acestei experiențe adăugându-i-se un patinoar în mijlocul festivalului, cinema și zeci de alte activități ce completează programul din fiecare zi.

Castelul Banffy se va transforma într-o punte de legătură între trecut și viitor. Tehnologia, arta, arhitectura de secol XV și instalațiile ”new media” create special de către 8 artiști din Europa, Japonia și Statele Unite se vor combina oferind o nouă dimensiune acestui spațiu.

”Este un pas natural pe care festivalul îl face, oferind o platformă în care artiști ce reprezintă avangarda mondială în domeniu expun proiecte ce creează un dialog între tehnologie și materiale intangibile precum lumina, sunetul sau spațiu”, a declarat Alex Czetwertynsk, artist digital și curatorul conceptului de New Media Castle.

Ineditul evenimentului îl reprezintă posibilitatea de a face patinaj în plină vară. Electric Castle aduce tehnologia ”like-ice”, un tip de gheață artificială iar participanții vor avea la dispoziție patine speciale pentru acest tip de material, acreditat și pentru folosirea la competițiile internaționale de patinaj sau curling. Patinoarul de vară va fi amplasat în apropiere de Booha Mansion, cu vedere asupra castelului medieval.

Efectele de laser și hologramele ale lui  Matthew Schreiber, proiecțiile de video mapping ale francezului Oliver Ratsi și alte noi perspective create matematic de către japonezul Shohei Fujimoto sunt câteva dintre propunerile acestei ediții, alături de experiențele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light și RNDR Studio.

În spatele castelului va fi amenajat un cinematograf, unde un ecran pop-up de mari dimensiuni va invita în fiecare seară fanii filmelor de acțiune, animații sau fantastice.

”All the Activities Tent” va oferi ședințe de streching sau yoga pentru diminețile după concerte, iar pe parcursul zilei se vor organiza concursuri și ateliere.

”Sensorial Playground” este un concept prezentat în premieră la Electric Castle care face muzica accesibilă tuturor, prin experiențe interactive mediate de tehnologie.

”Reverse Bunjee”, provocarea de a te lăsa aruncat la zeci de metri în aer, este una dintre cele mai populare experiențe de anul trecut care revine și în 2019. Royal Wheel, caruselul care a devenit în ultimii ani unul dintre reperele festivalului, revine la castel.

”The beat goes on” este genericul sub care se vor desfășura în acest an EC Talks, sesiunile de dezbateri la care vor fi invitați: jurnaliștii Dragoș Pătraru, Paula Herlo și Attila Biro, actorii Dragoș Bucur și Andi Vasluianu, alături de influencerii Andreea Raicu, Ana Morodan și Adrian Teleșpan.

Pentru a fi siguri că nu ratați nimic din oferta festivalului, harta Electric Castle este deja disponibilă aici, iar aplicația poate fi descărcată atât din AppStore cât și din Google Play.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: