Stiri

Nu vom avea carantină în București, dar vom avea restricții noi. Lista restricțiilor

24 mart. 2021 3 min

Nu vom avea carantină în București, dar vom avea restricții noi. Lista restricțiilor

Reading Time: 3 minute

Nu se pune problema unei carantine în București. Nu se pune nici problema unei carantine la nivel național. Asigurările vin și din partea Șefului Statului, în timp ce Ministerul Sănătății cere cu înverșunare măsuri mai restrictive pentru limitarea răspândirii Coronavrius.

Ședință joi la CNSU, noi restricții

Joi este programată o ședință la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), unde se vor discuta ce noi restricții vor fi aplicate pentru perioada următoare.

Unele dintre aceste restricții privesc limitarea deplasărilor în weekend dar și program redus de lucru al mall-urilor și magazinelor.

Potrivit propunerilor discutate, va fi diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise la 16, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate.

Despre variantele aflate pe masa guvernanților a vorbit aseară, la Digi24, șeful DSU Raed Arafat.

Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.

Întrebat dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte, Raed Arafat a spus că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, spune Raed Arafat.

Klaus Iohannis nu dorește nici carntină pentru București, nici carantină națională

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Dăbuleni, că nu este de acord cu dorința lui Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucureștiului. Președintele a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București. Totodată, el a subliniat că nu se dorește o carantină națională.

„Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restrucții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a spus președintele Iohannis.

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara. Evident este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val 3 nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a mai spus șeful statului.

El a subliniat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale.

Numărul de noi infectări cu Coronavirus este în creștere

România continuă să înregistreze peste 6.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi, potrivit datelor transmise miercuri de autorități. Numărul testelor efectuate a depășit 40.000. Atât numărul deceselor (137), cât și cel al pacienților internați la ATI (1.351) rămân la valori ridicate.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.136 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Photo 177692698 © Angelina ZinovievaDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: