Management

Numiri si functii noi in cadrul Romtelecom si Cosmote Romania

3 iul. 2013 4 min

Numiri si functii noi in cadrul Romtelecom si Cosmote Romania

Reading Time: 4 minute

Incepand cu 1 august 2013, Romtelecom si Cosmote crearea unor noi pozitii in cadrul celor doua companii: Noile pozitii sunt: Director Executiv Strategie, Transformare si Servicii Wholesale Romania; Director Executiv Managementul Aprovizionarii Romania; Director Executiv Relatii ale Companiei Romania; Director Comunicare Romania si Sef de Birou Romania.

Toate aceste pozitii raporteaza CEO-ului Romtelecom si Cosmote Romania, Nikolai Beckers.

Gunnar Pahnke (44 de ani), numit Director Executiv Strategie, Transformare si Servicii Wholesale Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania) va fi responsabil cu strategia de ansamblu pentru Romtelecom si Cosmote si va conduce, din punct de vedere operational, procesele de transformare. In plus, va conduce activitatile pentru servicii operatori / wholesale.

Gunnar Pahnke are o vasta experienta profesionala internationala, cu peste 20 de ani de expertiza in industrie, atat in telecom (fix/mobil), cat si in Internet si media/TV. Cariera sa in cadrul Deutsche Telekom a inceput in 1995, detinand mai multe pozitii de management in zona de marketing, vanzari, strategie, fuziuni si achizitii.

Cea mai recenta functie a sa a fost cea de VP Strategy Europe, lucrand pentru Head Office Europe Deutsche Telekom si avand ca responsabilitati dezvoltarea strategiei si planificarea (proiectii de piata pentru 13 tari), management strategic de portofoliu/fuziuni si achizitii, Market and Competitor Intelligence si Business Development.

Pahnke detine un doctorat in Business Administration de la Universitatea Poitiers, Franta, si are, de asemenea, 2 diplome de master, una in Marketing and Internationalization de la Universitatea Poitiers, Franta, si cealalta in Business Administration de la École Nationale Supérieure des P&T, Paris, Franta.

Bogdan Voicu (44 de ani) este numit Director Executiv Managementul Aprovizionarii Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania), in baza performantelor obtinute in actuala sa pozitie de Director Executiv Achizitii si Proprietati Imobiliare in cadrul Romtelecom. Din noua functie, va coordona intreaga activitate a lantului de aprovizionare a celor doua companii.

Bogdan Voicu s-a alaturat Romtelecom la finalul lui 2011. Inainte de pozitia in cadrul Romtelecom, a acumulat o experienta extinsa in pozitii similare de management in industria telecom.

Bogdan Voicu are o diploma in Finante, Contabilitate si Management de Sisteme Informatice de la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Emmanuel Sordet (45 de ani) este numit Director Executiv Relatii ale Companiei Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania), pozitie din care va coordona activitatile juridice si de reglementare, avand ca obiectiv mentinerea canalelor de comunicare cu diferite entitati externe si guvernamentale.

Emmanuel Sordet are experienta extinsa pe piata telecom fixa si mobila, avand cunostinte solide in domeniul juridic. El a demonstrat eficienta in contexte juridice complexe, in implementarea politicilor, a procedurilor si in chestiuni legate de zona de reglementare. A avut un rol activ in procesul de liberalizare a industriei telecom din Franta. De asemenea, a gestionat cu succes procesele de fuziune si achizitie, inclusiv pe cel de vanzare a unor companii catre Grupul Deutsche Telekom, fiind responsabil de coordonarea tuturor aspectelor legale, de reglementare si de guvernanta in astfel de contexte. Detine doua diplome de master, una in European and International Management si cealalta in Audiovisual Communication Law and Administration, de la Universitatea Sorbona (Paris I). De asemenea, el are un master de cercetare in domeniul “Public and private Law”, de la Universitatea Sorbona (Paris II).

Ruxandra Voda (36 de ani) este numita Director Comunicare Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania). Ea este in prezent Corporate Communications Senior Manager Cosmote Romania. Din pozitia de Director Comunicare Romania, va fi responsabila cu proiectarea si dezvoltarea strategiei de comunicare a companiilor, sprijinind obiectivele de business.

Ruxandra Voda are peste 15 ani de experienta in comunicarea corporativa si comunicare integrata de marketing. Ea se afla in cadrul Cosmote Romania din anul 2009, fiind responsabila cu dezvoltarea strategiei de comunicare corporativa si a planurilor pentru grupul local de companii. Detine o diploma de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii de la Universitatea Bucuresti si un master in Comunicare Audio-Vizuala de la SNSPA.

Olaf Lausen (37 de ani) este numit Sef de Birou Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania). Din aceasta pozitie, va sprijini activitatile CEO-ului, in concordanta cu directiile strategice trasate de acesta, cu scopul de a creste eficienta. Aceasta functie va asigura legatura dintre CEO si celelalte parti implicate, interne si externe, avand rolul de mediator in diverse contexte, inainte ca acestea sa ajunga in atentia CEO-ului. Olaf Lausen va lua decizii autorizate de CEO, pentru a gestiona proiecte care implica o serie de colaborari inter-departamentale si alocarea de resurse.

Olaf Lausen lucreaza in cadrul Romtelecom din 2008 ca General Manager New Business Development, gestionand proiecte de dezvoltare comerciala si de business. El are 13 ani de experienta in telecom acumulata in Germania si regiunea Europei Centrale si de Est, unde a ocupat functii similare. Are un Diplom-Kaufmann (echivalentul MBA) de la University of Technology din Dresda, Germania.

Incepand cu 1 august 2013, Panos Makris, actualul Director Executiv Comercial Romania, paraseste Grupul pentru a explora noi oportunitati profesionale, aceasta pozitie ramanand vacanta incepand cu data mai sus mentionata. Mathias Hanel (46 de ani) este numit Director Executiv Comercial Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania). Din aceasta pozitie, aflata in directa subordonare a CEO-ului Romtelecom si Cosmote Romania, Mathias Hanel va fi responsabil de coordonarea eforturilor si a initiativelor comerciale ale celor doua companii, pentru a exploata sinergiile si rezultatele de pe acest segment, in beneficiul tuturor clientilor si al actionarilor.

Mathias Hanel are o experienta profesionala internationala, dezvoltandu-si cariera prin numeroase functii cu o complexitate crescuta din zona comerciala, pe baza cunostintelor solide de marketing si business. Expertiza sa acopera industria telecom, cu realizari pe segmentele fix si mobil. Din 1995, a facut parte din Grupul Deutsche Telekom, indeplinind roluri in cadrul T-Mobile International din Bonn si Londra si al PT Satelit Palapa Indonesia in Jakarta. Cea mai recenta pozitie a sa a fost cea de Chief Operating Officer Consumer pentru Makedonski Telekom si T-Mobile Macedonia. Mathias Hanel detine o diploma in Business Administration, obtinuta in Anglia si Germania.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: