Lifestyle

O cafea rece, companionul perfect al unei dimineți de vară

24 iul. 2020 2 min

O cafea rece, companionul perfect al unei dimineți de vară

Reading Time: 2 minute

Primăvara din acest an a făcut loc unei veri toride, pe care o trăim anul acesta în condiții mai speciale. Deși nu mai suntem în stare de urgență, sunt convins că ne gândim de două ori înainte de a pleca undeva. Știu că este greu să renunțăm la momentele de relaxare departe de agitația orașului și tuturor ne e dor de vara la mare, de soarele de pe plajă, de o cafea bună într-un loc frumos sau de cocktailurile la piscinele răcoroase din miezul zilei, însă trebuie să avem în vedere că trăim un an mai special ca niciodată.

Asta nu înseamnă că nu ne putem bucura acasă de momente de relaxare plăcute. Ba din contră, în liniștea ambientului nostru, afară pe balcon sau terasă, putem avea dimineți de vară asezonate cu mireasma dulce a unei cafele proaspete, iar ca senzația să fie deplină, putem să ne delectăm cu o cafea cu gheață, companionul perfect al unei dimineți fierbinți de vară.

Oricine mă cunoaște, știe că sunt un mare amator de cafea și îmi place să descopăr rețete și produse noi, gusturi și senzații pe care nu le-am mai încercat. Iar anul acesta am încercat noile sortimente de la Nespresso din gama Barista Creations pentru rețete de cafea cu gheață.

În ciuda unei veri altfel, am încercat să îmi recreez acasă atmosfera de vacanță. Iar cel mai bun mijloc, pentru mine, este o cafea cu gust intens și rece care mă răcorește și mă face să visez la tărâmuri neexplorate, în timp ce mă relaxez cu o carte bună din cele pe care le-am tot achiziționat în această perioadă.

Ei bine, Nespresso s-a gândit la noi și a lansat două noi sortimente perfecte pentru vară: Freddo Delicato și Freddo Intenso, inspirate de cei mai experimentați barista și măiestria lor în a crea rețete reci delicioase. Sunt două profile total diferite care pot satisface atât băutorii de rețete reci mai intense cât și pe cei care preferă variante mai lejere.

Preferata mea este Freddo Delicato, pentru că are note fructate și este ușor prăjită, astfel încât atunci când o gust mi se dezvăluie notele ei aromatice, caracteristice boabelor de cafea din Kenya. Nespresso a realizat pentru Barista Creations Freddo Delicato un amestec din boabe de cafea Arabica din Kenya și boabe de cafea din insula Java, din Indonezia. Laolaltă, aceste cafele relevă note delicate și ușoare, deosebit de revigorante.

Și am pentru voi și o rețetă specială, pe care am descoperit-o cu ajutorul prietenilor de la Nespresso, care m-au învățat cum să simt gustul verii, într-o băutură delicioasă.

cafeaRețeta se numește Fizzy Iced Peach, iar pentru a o prepara, aveți nevoie de:

  1. 1 Capsulă de Freddo Delicato (40 ml)
  2. 3 cuburi de gheață (90 g)
  3. 10 ml sirop de piersică albă Monin (opțional)
  4. Apă minerală carbogazoasă (90 ml)
  5. Pahar pentru rețete 350ml

Pașii sunt simpli. Adăugați cuburile de gheață într-un pahar pentru rețete. Dacă folosiți – iar eu vă recomand să il folosiți – turnați siropul de Monin cu aromă de piersică albă în pahar, adăugați apa minerală și la final extrageți espresso capsula de Freddo Delicato.

Relaxare plăcută și vară răcoroasă și nu uitați, aveți grijă de voi și protejați-vă ca să trecem cu bine peste momentele delicate ale vieții!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: