Lifestyle

Vacanta la castel

25 mai 2016 2 min

Vacanta la castel

Reading Time: 2 minute

Tot mai multi turisti cauta sa isi petreaca vacanta la castele si conace din Romania.

Numarul de cautari de pe portalul de calatorii HotelGuru.ro care fac referie la castele sau conace din Romania a crescut simtitor in ultima perioada de timp, ceea ce inseamna ca din ce in ce mai multi romani si straini aleg sa isi petreaca vacanta in astfel de conditii. Tot mai multe castele si conace din zona Transilvaniei au fost reconditionate si transformate in facilitati turistice. Ofera confort, atmosfera autentica, mobilier de patrimoniu, degustari de vin si mancare de calitate, motiv pentru care turistii se declara extrem de multumiti de acest gen de cazare.

Pentru ca ofera confort sporit, dar si facilitati extinse preturile pentru cazarea la un castel sau conac pot fi cu pana la 15% mai mari decat la un hotel evaluat la acelasi grad de confort. Astfel, pretul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei incepe de la 200 de lei pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietatilor pot include si servirea pranzului sau a cinei de la 50 de lei de persoana.

Iata patru dintre cele mai cautate castele din Transilvania, pe portalul HotelGuru.ro

Castel Haller Ogra

Este construit intre secolele XVI – XVII si este situat la o distanta de 17 km de Targu Mures, in localitatea Ogra. Cu o capacitate de cazare de 34 de persoane in cele 15 camere, castelul ofera clientilor acces la servicii wellness, facilitati pentru copii, un restaurant cu specific traditional, precum si o crama veche pentru pasionatii de vinuri domnesti de calitate.

Castelul Hotel Daniel Talisoara

Acest hotel pastreaza vie ambianta autentica a unui castel renascentist, fara a renunta la confortul la cele mai inalte standarde ale timpurilor noastre. Castelul se afla in Talisoara, judetul Covasna si dispune de apartamente spatioase si saloane linistite, pereti seculari si bolte elegante. In cele opt apartamente se pot caza pana la 20 de persoane, fiecare camera fiind amenajata intr-un stil deosebit, cu piese de mobilier unicat.

Castelul Templul Cavalerilor Valisoara

Situat in apropiere de Cheile Valisoarei, intr-un cadru natural de poveste, Templul Cavalerilor are un trecut tumultos, fiind punct de vama pentru Imperiul Austro-Ungar si cazarma militara romaneasca in cele doua Razboaie Mondiale.  

Castelul Printul Vanator & Dracula Turda

O locatie care aminteste de legendele romanesti din secolele trecute, Castelul Printul Vanator din Turda, judetul Cluj ofera cadrul perfect pentru relaxare si romantism. Cavalerii in armuri cu sabii si scuturi, piatra veche, fierul inrosit, tunurile si crenelurile si celelalte detalii decorative din castel poarta oaspetii in vremurile demult apuse.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: